Bilen ble stjålet - dukket opp i garasje i nabolaget

Bileieren skulle bare tømme søppel fra bilen da noen stjal den i Skien i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Det svært spesielle biltyveriet utspilte seg i Skien i Telemark like før klokka 16.00 i ettermiddag.

En kvinne hadde vært i butikken på Borgeåsen med sin mørkeblå Opel Astra. På veien stanset hun for å tømme noe søppel. Hun gikk ut og tømte søppelet bare noen få meter unna. Da hun snudde seg så hun bilen ryggende på vei vekk fra stedet.

Tilbake sto en måpende bileier.

- Jeg trodde først det måtte være en annen bil. Da jeg skjønte det var min ble jeg lang i maska. Jeg trodde ikke mine egne øyne, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Funnet i nabolaget Inne i bilen lå blant annet lommebok og husnøkler. Også de nyinnkjøpte matvarene var plutselig sporløst forsvunnet.

- Det var to kartonger med juice i posen. Det var toppen av frekkhet, sier hun videre.

Men en liten time senere skjedde det noe spesielt. En nabo, som politiet anslår til bo fire-fem hundre meter unna senteret, hadde oppgitt ringt politi.

Han hadde kommet hjem fra jobb med sin bil, men i garasjen sto det en mørkeblå Opel Astra, og den pendlende mannen fikk ikke parkert der han skulle.

- Garasjeeieren som ringte politiet er på ingen måte mistenkt i saken. En teori er at her har det vært en iskald biltyv som har rygget inn i garasjen, tømt bilen og stukket av. Han virket lite interessert i bilen i alle fall, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Nøklene i bilen Kvinnen fikk igjen bilen sin, men bankkort og husnøkler er fortsatt borte. Hun er glad hun fikk igjen bilen sin, men har måttet sperre kort og må skifte lås på huset sitt.

Hun sier at bilnøklene sto i bilen da hun gikk ut for å tømme søppel, og angrer på dette.

- Jeg lærte i alle fall at man skal ikke gå fra bilen et minste øyeblikk med nøklene i.

Nå ønsker politiet tips om noen har observert en bil, en tyv eller begge deler i området Borgeåsen i Skien rundt klokka 15.55 til 16.30 i dag.

Operasjonsleder Aaltvedt er enig med kvinnen.

- Det er på generelt grunnlag dumt å gå fra bilen med nøkla i, sier han.