TUNG LAST: Bilen ble stanset, og veid over 300 kilo for tung. Politiet sier kjøreegenskapene var lik null med den tyngden. Foto: Politiet i Østfold/Twitter
TUNG LAST: Bilen ble stanset, og veid over 300 kilo for tung. Politiet sier kjøreegenskapene var lik null med den tyngden. Foto: Politiet i Østfold/TwitterVis mer

Bilen ble stoppet og veid til over 300 kilo for tung

- Vi fant ikke to av passasjerene før vi hadde lett litt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) En mildt sagt fullstappet bil vekket oppmerksomhet blant passasjerer på E6 ved Rygge i ettermiddag. Etter tips fra andre bekymrede trafikanter valgte politiet å stoppe Toyota-personbilen.

Da de tok seg en titt, fikk de mildt sagt en overraskelse.

- Det var matvarer overalt. Sjåføren hadde til og med fått plass til et brusbrett mellom pedalene og førersetet , sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt Tom Sandberg.

Harryhandelen hadde med andre ord gått hardt for seg. Da politiet fikk satt bilen på vekta, var det bare å laste av bilen.

- Tillatt totalvekt på bilen var 1565 kilo, og den veide 1910 kilo. De hadde handlet i utlandet, men hvor vet jeg ikke, sier Sandberg.

Han sier også at fjæringa på bilen var så godt som utslitt.

- Det var ikke mer klarering enn høyden på et førerkort fra bakenden av bilen til bakken, sier han.

Sjåfør anmeldt Sanberg beskriver at kjøreegenskapene var lik null på bilen.

- Dette er ikke anbefalt. Sjåfør ble anmeldt for å ha overskredet tillatt totalvekt.

Hvor mye han eventuelt får i bot er usikkert og opp til politijuristen.

- Jeg vet ikke om det var noen spesielle anledning for storhandelen, men vi fant ikke to av passasjerene før vi hadde lett litt under alle matvarene.

Av utenlandsk opprinnelse Sandberg sier han ikke kjenner til om de fire i bilen hadde brutt noen innførselskvoter etter storhandelen.

- Det endte med at de måtte ringe noen bekjente for å få hjelp til å laste det over i en annen bil, sier operasjonslederen.

De fire personene i bilen var av utenlandsk opprinnelse, men var hjemmehørende i Hedmark.