Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilen eksploderte - huset brant ned

Et bolighus ved Fosstveit i Tvedestrand ble totalskadd i brann i går, etter at en bil som sto i garasjen eksploderte. Det er andre gangen familiens hus brenner ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er umulig å si hva som utløste eksplosjonen i bilen. Men jeg hadde vært innom på Amtmannssvingen og fylt en kanne bensin til grasklipperen, forteller huseier Øyvind Aasbø. Han parkerte bilen i garasjen og gikk inn i huset for å lage seg noe mat. På vei inn hørte han et smell.

- Seinere la jeg merke til en rar lyd, og tittet ut. Da så jeg den ene garasjeveggen i full fyr, og at den hadde antent huset, forteller huseieren til Dagbladet. Han rakk å komme seg ut uten selv å bli skadd.

Hjelpeløs

Sammen med kona måtte han se på at huset ble fortært av flammene. De håpet i det lengste at brannvesenet skulle klare å redde bygningen, men da brannvesenet fikk problemer med vannet, var huset tapt. Vannet forsvant tre ganger under slokkingen fordi brannvesenet valgte å pumpe vann fra Storelva i stedet for fra en brannkum som lå like i nærheten av huset. - Brannmannskapene var ikke klar over at det lå en kum i nærheten, opplyser vaktleder ved Arendal brannvesen til Agderposten.

For andre gang

Det er andre gang at huset til Øyvind Aasbø og Tone Erichsen brenner ned. Det huset som brant mandag, er det samme huset som ble reist på branntomta til det forrige huset. Ingen personer ble skadd i brannen. - Det vi nå ser gå opp i flammer, er et av de siste husene arkitekt Ingar Marcussen i Tvedestrand tegnet før han døde. Det gjør alt ekstra trist. Vi håper tegningene fremdeles finnes i kommunens arkiver, sier Aasbø.

FOR ANDRE GANG: Øyvind Aasbø reiste dette husete på grunnmuren av det forrige, som brant ned for 15 år siden. Nå må han starte på nytt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media