ANER FRED OG INGEN FARE: Men modellen bør ikke sette seg inn og ta Lexus GX 460en ut på veien, ifølge Consumer Reports. Foto: AP/Scanpix
ANER FRED OG INGEN FARE: Men modellen bør ikke sette seg inn og ta Lexus GX 460en ut på veien, ifølge Consumer Reports. Foto: AP/ScanpixVis mer

- Bilen kan velte under normal kjøring

Toyota stanser salg av ny Lexus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Toyota stanser salget av den nye Lexus GX 460 etter at et respektert amerikansk forbrukermagasin advarte folk mot å kjøpe bilen.

Consumer Reports ga den nye SUV-en merkelappen «Ikke kjøp: sikkerhetsrisiko» etter å ha testet bilen og oppdaget at den kan komme ut av kontroll om den presses hardt nok.

Ifølge magasinet skled bilen ut til den var nesten sidelengs før det elektroniske stabilitetskontrollsystemet greide å hente den inn igjen.

«Vi mener at denne situasjonen under normal kjøring kan føre til at bilen velter, noe som kunne føre til skader eller død,» skriver Consumer Reports.

Toyota opplyste etter den negative rapporten at de har bedt forhandlerne sine om å stanse salget av bilen, selv om de ikke hadde opplevd lignende problemer under sine egne tester.

Det nye problemet kommer på toppen av en serie andre problemer som har ført til at Toyota har måttet tilbakekalle millioner av biler for å sjekke problemer med gasspedaler og bremser.(NTB)