Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bilen min får du aldri

Lars (22) er biloppretter, elsker fart og har vært i bil i 235 km/t på E18 mot Oslo. Glenn (27) elsker bil og mobil musikk, men er litt mer moderat når det gjelder fart. Bilen er livet. Den tar ingen fra dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars reagerer kraftig mot forslaget om å beslaglegge bilen til råkjørere.

- Har statsråden aldri vært ungdom selv? Alle må vi jo oppleve et kick på én eller annen måte. Det politikerne burde gjøre, er å skaffe oss et tilbud hvor vi kan kjøre fort uten å være til fare for andre, mener biloppretteren.

- Det handler om å mestre ting, skape noe - få ting til, sier de to skiensguttene.

Bildilla har de hatt så lenge de kan huske. Mens Lars kjører rundt i en Audi med hauger av hestekrefter under panseret, nyter Glenn musikken i sin stylete Honda. Det selvmonterte stereoanlegget har kostet ham femti tusen kroner og gitt ham heder og ære i konkurranser.

- Stereoanlegget i bilen betyr ikke så mye for meg lenger. Det er farta. Det er deilig å få et kick. Det gir en tilfredsstillelse å mestre farta inn i en sving, for eksempel, sier Lars.

Som biloppretter ser han resultatene av kollisjoner hver eneste dag. Han vet at i noen av bilene kom ikke folk levende fra det. - Det er klart du tenker på det. Du legger ikke akkurat av gårde i 200 km/t like etterpå. Men jeg liker å kjøre fort, og jeg gjør det i områder der det er lite trafikk. Der du bare har deg selv å tape... 22-åringen legger ikke skjul på at han blir oppfattet som en villmannskjører av mange. At han har vært i en bil på E18 i 235 km/t, mener han ikke var farlig.

- Det var tidlig om morgenen og ingen trafikk.

- Jeg er ikke så opptatt av fart lenger, sier Glenn. Nå har han montert «øyelokk» på lyktene på bilen og dekt en del av panseret med et spesielt mønster.

- Bilen ser litt mer sinna ut da. Gutta ser at jeg kommer. Det er moro å skille seg ut, sier den 27 år gamle elektrikeren. - Noen kaller det en penisforlenger å style opp en bil. Det er det i alle fall ikke. Du får god kontakt med folk, sier de to.

BILDILLA: Glenn Kriklum og Lars Rønningen har dilla på bil. Det handler om fart, musikk og det å mestre bilen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media