Bilen rasert

Ikke fikk han bare motortrøbbel: Mens han dro for å hente hjelp - og bilen var parkert i veikanten - slo vandaler til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Jøss, det er jo bilen min jo FANA/OSLO (Dagbladet.no): - Jeg forstår ikke hva som går av folk som gjør dette, sier Erik Mathisen (26) fra Fana utenfor Bergen.

Skadene på hans ti år gamle Volkswagen Polo er så omfattende at bilen nå sendes til bilopphoggeren.

Skulle til Bergen

Lørdag ettermiddag kjørte Erik Mathisen og lillesøsteren hans Siv på E16 fra Voss til Bergen. Ved Evanger like etter Knoltatunnelen begynte motoren i Poloen å koke.

- Jeg var usikker på om bilen ville klare seg fram til Bergen, så jeg kjørte inn til siden. Jeg ringte faren til samboeren min som eier bilen og forklarte hva som hadde skjedd. Han ba meg sette igjen bilen - så kunne vi hente den dagen etter.

Som sagt så gjort. Varseltrekant ble forskriftsmessig satt opp, bilen ble låst og en hyggelig forbipasserende bilist lot Erik, Siv og hans to jakthunder få sitte på inn mot Bergen.

Tidlig søndag morgen ringt politiet bileieren og spurte om noen var blitt skadd i en ulykke med bilen. Bilister hadde nemlig varslet om at det var funnet blodspor på bilpanseret. Faren til Eriks samboer forsto ingen ting, og forklarte politiet at bilen hans ikke hadde vært involvert i noen ulykke, men at motoren hadde fusket og sto parkert langs E16.

Om ettermiddagen - da bilen skulle berges - kom sjokket: Poloen lå veltet på siden utenfor veibanen.

Sidespeilene på bilen var revet av.

Vindusviskerne var brukket, og frontruta og panseret var sprayet med rød lakk.

Panseret var åpnet og bilbatteriet var stjålet. De elektriske komponentene og ledningene i motoren var røsket ut.

Eksospotta var knust og dørhåndtakene på bilen var fjernet.

Grillen på bilen var blitt sparket inn og lokket til olje- og spylevæsketanken åpnet. Biloljen hadde rent ut.

Eiendeler i bilen var stjålet.

Ingen forsikring

Erik Mathisen regner ikke med å få noe igjen på forsikringen. Han hadde bare tegnet en ansvarsforsikring. Dermed må han selv dekke skadene som beløper seg til flere titusen kroner.

- Jeg har ikke råd til å kjøpe ny bil fordi kjæresten min og jeg er planlegger å kjøpe leilighet.

Saken er anmeldt til politiet, men Erik Mathisen regner ikke med at de ansvarlige blir tatt.

SJOKKERT: Erik Mathisen fra Fana utenfor Bergen er rystet over den eller de som har gått løs på bilen. - Vedkommende kan dessverre ikke ha tenkt over hva de har gjort, sier han.
<B>VELTET:</B> Operatørene hos Statens Vegvesen oppdaget plutselig at det lå en bil kantret i vegkanten. Nå viser det seg at bilen ikke var utsatt for en ulykke. Derimot ble den ramonert til totalvrak etter motorstopp.