- Bilen settes i sammenheng med en savnetsak på Romerike

Politiet ber om tips etter at en mann ble funnet drept i bagasjerommet på en bil på vestkanten i Oslo. Eieren av bilen er meldt savnet.

BILEIEREN SAVNET: Eieren av bilen hvor en død mann ble funnet fredag er savnet. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
BILEIEREN SAVNET: Eieren av bilen hvor en død mann ble funnet fredag er savnet. Foto: Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drepte ble funnet i en grå Volkswagen Golf i Sondrevegen på Montebello torsdag kveld.  

- Bilen settes i sammenheng med en savnetsak på Romerike, men politiet vet ikke om det er vedkommende som disponerer bilen, som er funnet drept, opplyste pressesjef Unni Turid Grøndal i Oslo politidistrikt fredag kveld.  

Politiet undersøker savnetsaken nøye, parallelt med øvrige spor i drapsetterforskningen. Den savnede mannen er ikke en kjenning av politiet.

- Det er naturlig også å lete etter informasjon hos den som disponerer bilen, opplyser Grøndal. Den dreptes identitet er ennå ikke klarlagt, og politiet avventer svar fra rettsmedisineren.  

Etterlyser tips Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyser at politiet ikke vet hvor lenge mannen har ligget i bilen eller hvor lenge bilen har stått parkert ved snuplassen der mannen ble funnet. Politiet har så langt ingen mistenkte i saken.  

- Vi er veldig interessert i tips fra publikum dersom de har sett noe uvanlig i området, gjerne så langt tilbake som en uke. At vi går en uke tilbake er et skudd litt i blinde, siden det er mye vi ikke vet på det nåværende tidspunkt, sier Rohde.

Mannen er ifølge VG drept med flere knivstikk. Dette vil imidlertid ikke politiet kommentere fredag.

- Det er et drap, slo imidlertid Rohde fast overfor avisen.  

Naboer varslet Mannen ble funnet død i bagasjerommet i 21.30-tiden torsdag kveld. Det skjedde etter at politiet hadde fått tips fra naboer om en feilparkert bil.  

- Naboer varslet politiet klokken 18.23 torsdag kveld, men den ble ikke prioritert av politiet med en gang fordi det ble antatt av dette var en trafikkmelding. Først klokken 21.30 i går ble bilen undersøkt og den døde personen funnet, sier Rohde.  

Politiet arbeidet på stedet hele natt til fredag.  

- Skader på personer og funn på stedet gjorde at det ble åpnet drapsetterforskning, sier Rohde.  

Sett søndag  Foreløpig vil politiet ikke fortelle hva slags bil mannen ble funnet i, bortsett fra at det er en stasjonsvogn og at det kan være aktuelt å gå ut med bilder av bilen i løpet av kort tid. Ifølge en nabo i området har bilen stått parkert ved snuplassen i flere dager.

Naboen forteller til at han så bilen stå på snuplassen første gang søndag morgen.  

- Jeg syntes det var rart at den hadde stått der så lenge, det er ikke lov å parkere der. Så i går kveld kontaktet jeg politiet, sier naboen, som ikke skal ha kikket inn i bilen. Politiet fortsetter vitneavhør av beboerne i området, sier han til Dagbladet.

(NTB)

FUNNET DØD I BIL: På denne snuplassen i Sondrevegen på Montebello ble en mann funnet drept i en bil. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet
FUNNET DØD I BIL: På denne snuplassen i Sondrevegen på Montebello ble en mann funnet drept i en bil. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer