Bilen til Franck (36) låste seg i 200 km/t og nektet å stoppe

Hevder at bilen bare gikk fortere og fortere da han tråkket på bremsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Livet passerte i revy, sier Franck Lecerf (36) til lokalavisa Le Courier Picard.

Han har nå gått til sak mot Renault etter sitt livs villeste ferd. Lecerf kjører en Renault Laguna 3, versjonen av den franske familiebilen som kom i 2007-2008. Bilen hans er spesialtilpasset for handikappede.

Han var på vei til matbutikken da speedometeret først låste seg da pila viste snaut 100 km/t. Og da Lecerf forsøkte å bremse, begynte bilen bare å kjøre fortere, hevder. Fortvilt forsøkte han å sakke farten, hvorpå bilen bare gikk fortere og fortere - før han til slutt kjørte i omkring 200 km/t.

Da låste bilen seg helt, og villmannsferden tok av for alvor.

La seg på hjul Mens han dundret bortover motorveien i 200 km/t klarte Lecerf å ringe politiet, og flere uniformerte biler la seg på hjul - mens medtrafikkanter tutet og kastet seg over i fila ved siden av for å la Lecerf rase forbi.

Tre bomstasjoner måtte heve bommene sine for å unngå at Lecerf dundret inn i dem.

En Renault-tekniker ble engasjert under ferden, og forsøkte uten hell å hjelpe politiet med å finne ut hva som skjedde mens Lecerf for av sted.

Politiet innså at den eneste måten å stoppe ferden på var å la Franck Lecerf fortsette til tanken gikk tom. Og etter omkring 20 mils kjøring, der han hadde rast forbi Calais og Dunkirk og over grensa til Belgia, stoppet ferden ute på et jorde ved byen Alveringem.

Epilepsianfall - Jeg ville bare stoppe, sier en fortsatt skjelven sjåfør.

Han sier til lokalavisa at han fikk to epilepsianfall som følge av marerittferden.

Politiet skal nå finne ut hvordan det kunne gå så veldig galt med Lagunaens elektronikk.

Franck Lecerf hevder han også tidligere har hatt problemer med elektronikken i bilen, og hevder at Renault har forsikret ham om at alt var OK. Derfor har han engasjert advokat, og går nå til søksmål mot den franske bilprodusenten som han sier satte livet hans i fare.

Renault sier til fransk TV 2 at de avventer etterforskningen av hendelsen.