VANNSKELIG: Jorunn Kampesveen Alund fra Snertingdal tar episoden med humør og sier hun er like blid selv om bensinen på biltanken hennes viste seg å være vann. Foto: Privat
VANNSKELIG: Jorunn Kampesveen Alund fra Snertingdal tar episoden med humør og sier hun er like blid selv om bensinen på biltanken hennes viste seg å være vann. Foto: PrivatVis mer

Bilen til Jorunn stoppet plutselig rett etter at hun fylte tanken

Den var ikke vant til å få vann på tanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jorunn Kampesveen Alund fra Snertingdal fikk kjørt hundre meter fra bensinstasjonen da Subaru Forester-bilen hennes plutselig sovnet inn på veien.

- Jeg fylte vel for cirka 250 kroner, så tanken var ikke helt tom. Jeg kom cirka 100 meter før bilen stoppet, sier hun til Oppland Arbeiderblad.

Det viste seg at det var alt annet en blyfri 95-bensin hun hadde fylt på tanken, men vann. De fleste biler liker ikke vann som drivstoff.

- Like blid Hun er en av anslagsvis 16 uheldige kunder på XY-stasjonen i Snertingdal i går og i dag, skriver Oppland Arbeiderblad.

- Da var det bare å ringe NAF, verkstedet og sjefen og fortelle at jeg ville kom seint på jobben. Det er kjedelig, men kan ikke få gjort noe. Det er ikke annet å gjøre enn å fikse bilen og være like blid det, sier Alund til Dagbladet.

I ettermiddag fikk hun sin bensindrevne bil tilbake fra verkstedet.

- Bilen til svigerdattera mi stoppet på samme vis i går, og i dag skjedde det med meg. Jeg tenkte jo at hun sikkert hadde fylt det hun trodde var bensin også.

- Kundene tar det pent Det er bensinstasjonseier Ole Erik Skonnord som ufrivillig har solgt vann til bensintørste kunder de siste par dagene.

- Jeg synes kundene tar det veldig pent. Dette er veldig uheldige omstendigheter, sier han.

Han skal få svar på hvordan vannet har kommet i tanken på bensinstasjonen i morgen, men tror det kan være noe grunnvann som har sivet inn i bensinbeholderen. I dag ble det målt 600 liter vann i tanken.

- Vi hadde storkontroll på tankene så seint som i oktober hvor det ble målt med ultralyd for å finne svakheter. Da ble det godkjent, sier Skonnord til Dagbladet.

Han ber de ramma kundene ta kontakt med forsikringsselskapene sine og at det vil dekket gjennom forsikringsordningen.

- Jeg har fått tilbakemelding fra eierne om at vi i utgangspunktet dekke problemene dette har skapt for kundene, sier han.
Han sier det er lite som tyder på at bensin har lekket ut.

- Jeg er veldig glad for at det ikke er noe forurensning i bakken som følge av dette, sier han.