Bilen verden vil elske

Dagbladet først med test Den nye norske el-bilen Think er ypperlig for bykjøring. Den er praktisk, lydløs og billigere i drift enn vanlige småbiler. Dagbladet har som første avis prøvekjørt bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Serieproduksjonen av bilen starter om et halvt år. Når de første bilene ruller ut fra Pivco-fabrikken i Aurskog i januar, blir Norge for aller første gang en bilprodusent. Da ser vi bort fra forsøket med Troll-bilene på 50-tallet. Det skal bygges 5000 Think-biler i året.

Think er en moderne bybil: I motsetning til mange andre el-biler er den strømlinjeformet, og like god å kjøre som en konvensjonell personbil. Karosseriet er laget i brukervennlig polyetylen-plast. Her blir det ikke stygge merker etter et lite sammenstøt. Rammen er av høyfast stål med aluminiumsprofiler. Bilen har en vannkjølt elektrisk motor som er mer enn god nok for bykjøring. Toppfarten er 90 km/t. I kollisjonstester har bilen oppnådd like gode resultater som vanlige biler. Fra andre kvartal 1999 kan bilen også leveres med kollisjonsputer.

Bare leie

Elektrisk skal du ikke eie, men leie. Ni av ti eiere av Think vil bli bedrifter, offentlige etater og andre som har mest bykjøring. Å lease en elektrisk Think vil koste 3183 kroner pr måned.

Elektriske biler har små driftsomkostninger. Beregninger viser at det blir billigere å kjøre en Think enn vanlige småbiler. Kostnad pr kilometer for en el-bil er kr 3,32, mens en liten småbil koster eieren rundt kr 3,60 pr km. Da er alle utgifter inkludert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer