Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilene selger som varmt hvetebrød

Salget av nye biler steg i Europa i løpet av sommeren takket være vrakpantordninger i flere land.

BILSALG OPP:  Selv svenske biler som snart snakker kinesisk, er i vinden om dagen.   EPA/MARTIAL TREZZINI
BILSALG OPP: Selv svenske biler som snart snakker kinesisk, er i vinden om dagen. EPA/MARTIAL TREZZINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Salget av nye biler steg i Europa i løpet av sommeren takket være vrakpantordninger i flere land.

Antall nyregistreringer økte 2,8 prosent i juli og 3 prosent i august, ifølge organisasjonen for bilprodusenter i Europa, ACEA.

Det følger etter oppgang også i juni, som var første måned med oppgang etter 14 måneder med sammenhengende nedgang på grunn av finanskrisen.


Latvia opp

Men tallene skjuler store forskjeller mellom landene. I Østerrike var det en oppgang på 44 prosent i juli, mens nedgangen var på hele 77 prosent i Irland og 86 prosent i Latvia.

I Tyskland vokste bilsalget i juli med 29 prosent og i august med 28 prosent, og både i Storbritannia, Frankrike og Italia er nedgangen snudd til oppgang.

Det er produsenter av mindre biler, som Peugeot og Citroën, Renault og Fiat, som først og fremst nyter godt av oppgangen.


Ned for svenskene

For Volkswagen er resultatet blandet, mens produsenter av store biler fortsatt merker krisen. Mercedes hadde en nedgang på 25 prosent i august, og både BMW og Porsche har solgt færre biler.

I Sverige fortsatte nedgangen med 14 prosent i juli og 12 prosent i august.

Mens Volvos nedgang har bremset opp i Europa som helhet, er Saab blant merkene som rammes av størst nedgang - hele 62 prosent i juli og august. Totalt solgte Saab 3.024 biler i de to månedene, sammenlignet med 7.921 i samme periode i fjor.

(NTB-AP-AFP)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling