FIRE BILER KOLLIDERTE: To personer ble kjørt til sykehus med lettere skader etter at fire biler kolliderte på E18 ved Tønsberg på grunn av store mengder vann i veibanen. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto.no
FIRE BILER KOLLIDERTE: To personer ble kjørt til sykehus med lettere skader etter at fire biler kolliderte på E18 ved Tønsberg på grunn av store mengder vann i veibanen. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto.noVis mer

- Bilene sto omtrent på kryss og tvers

Speilblanke veier har ført til en rekke trafikkulykker over hele landet. Flere veier er fortsatt stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Speilblanke veier førte til kaos i trafikken i store deler av landet i natt og i dag tidlig.

På E18 ved Tønsberg kolliderte fire biler like etter midnatt på grunn av store mengder vann i veibanen.

To personer ble kjørt til sykehus med lettere skader, mens ytterligere seks personer ble kjørt til legevakta for sjekk.

Ny ulykke Klokka 07.15 fikk politiet i Vestfold melding om en ny ulykke, denne gangen i Larvikgaten i Tønsberg.

- Det er snakk om en påkjørsel bakfra. En person ble kjørt til sykehus for en sjekk, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Paul Bergan, til Dagbladet.

Han forteller at Vegtrafikksentralen har fått beskjed om at det er mye vann på veiene.

- Hovedveiene er saltet nå, men småveiene er selvfølgelig litt glatte ennå. Med temperaturene som er nå, blir det trolig bedre, og i tillegg gjør brøytemannskapene en kanonjobb, sier Bergan.

- Kjør forsiktig Statens vegvesen ber folk kjøre forsiktig.

- All beredskap er ute og strør, men det er fortsatt glatt, så man må tilpasse kjøringen etter forholdene, sier trafikkoperatør Nils Aae ved Statens vegvesen til Dagbladet.

Han opplyser videre at hovedveinettet stort sett er bart, men det er fortsatt isdekke på E6 i Gudbrandsdalen og riksvei 3 i Hedmark.

- På de mindre trafikkerte veiene er det veldig glatt mange steder, sier Aae.

Bortsett fra noen utforkjøringer, har de imidlertid ikke fått meldinger om noen større ulykker i dag tidlig.

Advarer mot å kjøre bil I Gudbrandsdalen har biler stått over hele distriktet. Ingen personer er skadd, men politiet advarer folk mot å kjøre bil søndag morgen, ifølge NTB.

- På riksvei 255 mot Gausdal, sto det biler omtrent på kryss og tvers, så der stengte vi veien fram til det ble strødd, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Atle B. von Obstfelder, til Dagbladet.

Rundt klokka halv fire i natt var det kaotisk også på veien ved Øyer.

- Først var det en bil som var kjørte av veien, deretter var det en buss som kjørte av, og så kom det en brøytebil bak der igjen og kjørte av, så da begynner det å bli litt mye, sier operasjonslederen.

De speilglatte veiene skyldes underkjølt regn. Både på E6 ved Tingberg og på riksvei 255 opp til Gausdal har flere biler sklidd ut av veien på det speilblanke føret. Ved Gjøvik sleit en strøbil med å holde seg på veien.

- Strøbil skal stå på tvers og helt sperre Bråstadgutua nord for Gjøvik. Politiet til stedet. Skal være svært glatt på stedet, meldte politiet i Vestoppland på Twitter.

Stengte veier Riksvei 255 ble tidlig søndag morgen stengt en periode fram til den ble strødd. Veien åpnet ved åttetida, men politiet advarer mot at den fortsatt er glatt.

Flere andre veier er også stengt på grunn av uvær, melder NTB. I nord gjelder det E6 over Saltfjellet og Kvænangsfjellet, europavei 10 over Bjørnfjell og fylkesvei 98 over Ifjordfjellet, opplyser Statens vegvesen til Dagbladet. Ved Skipsfjordhøgda er det kolonnekjøring på grunn av uvær.

I Sogn og Fjordane er Fylkesvei 13 over Gaularfjell stengt på grunn av uvær, det samme er Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet i Hedmark og Oppland. Over Hardangervidda er det kolonnekjøring.

Riksvei 13 over Vikafjellet var fortsatt stengt på grunn av snøras, mens fjellovergangen Tyin-Årdal er stengt på grunn av fare for ras.

Buss på tvers Også i Buskerud meldes det om svært glatte veier.

- Det er en del vann i lavlandet etter mye snøsmelting, samtidig har det fryst til litt i høyden. Så det kan bli skummelt på morgenkvisten, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Like etter klokka fem i dag tidlig ble en buss stående på tvers i veibanen på E134 ved Kongsberg, men ingen personer ble skadd.

I Rogaland ble det meldt om flere isblokker i veiene sør i fylket, blant annet på riksvei 42 over Gyadalen.

Klokka 07.05 kjørte en personbil i autovernet i Hatlaåstunnellen på E39 i Ålesund.

Hjalp mann på isen På Nesodden fikk politiet i 00.30-tida en oppringning fra en mann som kunne fortelle at han ikke kom seg noen vei på grunn av glatt føre, opplyser Follo politidistrikt, ifølge NTB.

Politiet trodde først det dreide seg om en spøk, eventuelt beruselse, men på stedet var det så glatt at mannen ikke kom seg noen vei.

Brannvesenet rykket ut og hjalp mannen, som var dårlig til beins og sto og holdt seg fast i et tre.