Biler, slott og stabler med cash viser asfaltbandenes ville luksusliv

Finansiert av norske huseiere bader irske steinleggere i luksus.

MERCEDES: Luksuriøse Mercedeser med store motorer foretrekkes av steinleggerne bosatt i dette fasjonable huset i Limerick, fotografert av den irske avisa Sunday World. Foto: Sunday World
MERCEDES: Luksuriøse Mercedeser med store motorer foretrekkes av steinleggerne bosatt i dette fasjonable huset i Limerick, fotografert av den irske avisa Sunday World. Foto: Sunday WorldVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uten sjenanse viser irske steinleggere fram sitt heftige luksusliv på Facebook. Luksusbiler, gigantiske eneboliger på grensa til slott, heftige kvelder på byen og ferieturer finansieres blant annet med penger som er tjent i Norge.

Flasher luksusen

Dagbladet kjenner identiteten til et hundretalls steinleggere som politiet, Skattetaten og Tollvesenet har påtruffet i 2012. Familienavnene Coffey, O'Brien, Quilligan og Gammell går igjen, både i myndighetenes oversikt og blant selskapene som er registrert i Brønnøysund. Dagbladet får bekreftet at flere av personene også er navn dom norsk politi er kjent med.

Dagbladet avslørte i går hvordan en gjestegård i Vestfold er et hyppig brukt rede for steinleggernes enkeltmannsforetak. Både Coffey- og O'Brien-familiene er godt representert: på gjestegården er det registrert ti O'Brien-firmaer og 11 Coffey-firmaer.En gjennomgang av Facebook-profiler tilhørende disse familiene viser åpenlys, heftig luksus. Flere viser fram bilder av svært dyre biler - gjerne oppstilt sammen med campingvogna der de eller arbeiderne bor mens de er ute og jobber.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.