Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremværet Elsa:

Biler står under vann

Det er ventet høy vannstand flere steder i landet som følge av ekstremværet Elsa.

OVERSVØMT: Høy vannstand på Piren i Trondheim. Vannet stiger fortsatt og flere biler står i fare. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Mandag og tirsdag er det ventet ekstremt høy vannstand i Trøndelag, på Vestlandet og i Agder, melder Meteorologisk institutt.

Det opprinnelige varselet er dermed utvidet til å også gjelde Trøndelag.

I Trondheim står allerede flere biler under vann.

- Vi har nådd frem til alle kundene våre, men dessverre respekterer ikke alle varselet vårt. De parkerer likevel. Det blir trasig for bileierne. Bilene står ganske mye under vann, sier havneinspektør i Trondheim havn, Anita Johansen, til NRK.

- Respekter været

Politiet i Agder oppfordrer befolkningen til å sikre flomutsatte gjenstander, respektere været, unngå faresituasjoner og følge med på myndighetens anbefalinger.

Ekstremværet «Elsa» vil ifølge prognosene gi høyere vannstand i både Bergen og i Agder enn det Didrik gjorde i midten av januar.

I Agder er det ventet at toppen kommer mandag ettermiddag og natt til tirsdag. For Vestlandet er det natt til tirsdag det er ventet høyest vannstand.

I Stavanger ligger det an til rekord, og prognosene sier at vannstanden vil stige 191 centimeter, som er 96 centimeter over beregnet tidevann, melder NTB.

STERK VIND: Uværet «Ciara» herjer i Europa og lager problemer for flytrafikken. Video: Newsflare Vis mer

Slår rekorder

Bergen kommune er i beredskap og Bryggen stenges for trafikk i natt.

Det er forventet den høyeste vannstanden målt i Bergen noensinne, med en prognose på 249 centimeter. Det melder Bergen kommune i en pressemelding.

Bergen brannvesen, Bymiljøetaten og Bergen vann legger mandag ut ekstra flomvern langs Bryggen. Vakthavende beredskapskoordinator i Bergen kommune ber folk som bor tett på sjøen, ta sine forholdsregler.

- Floen som er meldt nå er ekstrem. Det kan bli 80 centimeter over tidevannstabelen. Og slår prognosene til blir dette den høyeste vannstanden som er målt i Bergen siden målingene startet i 1916, sier meteorolog Roar Inge Hansen i StormGeo til TV2.

- Slår prognosene til vil Bryggen i Bergen stå godt under vann, sier Hansen.