Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Biler stengt inne i tunnel

-Styr unna Ottadalen, råder Statens Vegvesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I alt 21 turister - noen tyskere og de fleste nordmenn - får minst to dagers ufrivillig ekstraopphold i Lom etter det store raset i går kveld. Om lag 10 biler står innesperret, men uskadd inne i Byrbergtunnelen, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

Den 500 meter lange tunnelen har trolig reddet mange liv siden den sto ferdig i 1973 - seinest i går da 31 trafikkanter ble skjermet av jord- og steinmassene. Helikopter hentet de reisende som var innesperret i tunnelen, og noen må vente på bilene som er der fortsatt.

- Geologer har undersøkt området i dag, men har foreløpig ikke gitt klarsignal til å fjerne massene som sperrer tunnelen på begge sider. Men det skal være relativt raskt og greit å komme seg på Lom-siden når oppryddingsarbeidet settes i gang, sier kommunikasjonsrådgiver Steinar Mæhlum i Statens vegvesen, region øst til Dagbladet.no.

Samtidig anmodet Vegvesenet om at bilister som ikke har tvingende nødvendig ærend gjennom Ottadalen velger andre veier sørover, nordover og vestover - for eksempel E 16 eller E 136. Riks 468, den såkalte Solveien på drøye to mil, greier ikke å holde unna trafikken etter at riksvei 15 ble rasstengt.

Lange køer

- Biler kan knapt møtes på denne strekningen, og i ettermiddag var det helt stillestående en periode i forbindelse med en ambulanse som måtte fram. Det har gått rykter om steinras på denne veien også, m en det stemmer ikke så vidt Mesta og vi har fått undersøkt. Nå ved 16.30-tiden går trafikken på Solveien, sier Mæhlum.

Vegvesenet jobber for å gjenåpne riksvei 15 for trafikk i en retning ad gangen. Vi håper å få klarsignal av rasekspertene til å gå i gang med å rydde en slik midlertidig løsning i kveld eller tirsdag. Det betyr at vi kan åpne for begrenset trafikk igjen tidligst onsdag, Mæhlum.

 SNEGLEFART:   I ettermiddag var det så vidt trafikken sneglet seg gjennom Vågå sentrum. - Styr unna Ottadalen hvis du ikke har nødvendige ærender i nær framtid, er rådet fra Statens vegvesen. FOTO: MMS-tipser.
SNEGLEFART: I ettermiddag var det så vidt trafikken sneglet seg gjennom Vågå sentrum. - Styr unna Ottadalen hvis du ikke har nødvendige ærender i nær framtid, er rådet fra Statens vegvesen. FOTO: MMS-tipser. Vis mer