Bilfeber på havet

Fiskerne på Vestlandet er solide kunder hos luksusbil-forhandlerne. I Selje og Måløy er det mer vanlig med Mercedes, Audi eller BMW enn en sliten Ford Sierra. Når fiskebåtene dra på havet, er de lastet med bilblader. Og når garnet eller trålen er ute, ringer fiskerne og bestiller ny luksusbil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Før ble det snakket mest om jenter og bil ute på feltet. Nå går det bare i bil, sier direktør Roger Hamre i Selje Auto til Dagbladet. Han selger nye og brukte biler til kunder over hele landet. Bilene importeres fra Tyskland, og firmaet har en egen mann som håndplukker biler. Han vet hva kundene vil ha. De vil ha luksuriøse biler - til lavest mulig pris.

Salgsrush

- Vi har aldri solgt flere biler enn nå, sier Hamre. Det er stor pågang og det går mest i prisklassen 400000 kroner og oppover. Vi satser på Audi, BMW, Jaguar og Mercedes. Vi kan skaffe nye og brukte. Da Volkswagen kom med nye Golf hadde vi nye biler måneder før den norske importøren. Vi kan skaffe den nye Mercedes C, og har kunder som venter på C280 som kommer til høsten.

Bildrømmen

- Vi opplever at fiskerne i dag er enormt opptatt av biler. De er ofte ute på tokt i seks til åtte uker. Det er knalltøft arbeid og drømmen for de fleste er å spare opp penger til fin bil. Vi får mange telefonhenvendelser og fakser fra feltet. De bestiller biler som skal stå klare på kaia når båten kommer til land. Vi som bor i Utkant-Norge trenger fine biler for å krydre hverdagen litt, og fiskerne vet alt om hva som er bra og dårlig, sier Hamre.

FISKERNES SANNDRØM: Vestlandsfiskerne er solide kunder hos luksusbilforhandlerne.