Bilfører omkom i kollisjon med buss ved Kongsberg

Politiet: - Personene i bussen virker fysisk uskadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bilfører er erklært død på ulykkesstedet etter kollisjon mellom bil og buss på riksvei 134 i mellom Kongsberg og Notodden i formiddag.

Ulykken skjedde ved Saggrenda. Ifølge operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt hadde bussen retning mot Notodden mens bilen var på vei mot Kongsberg.

- Bilen har kommet over i feil kjørebane, opplyser Myrvold til Laagendalsposten.

Den nesten fullsatte bussen til Haukeliekspressen ble liggende veltet på utsiden av veibanen.

Personene i bussen virker fysisk uskadd, og er blitt tatt hånd om av helsepersonell, opplyser politiet på twitter ved 12.30-tiden.

Politiet fikk de første meldingene om ulykken ved 11.30-tiden.
 
Luftambulanse, et Sea King redningshelikopter og ialt seks ambulanser var på vei til ulykkesstedet kort etter de første meldingene.Saggrenda mellom Kongsberg og Notodden etter en kollisjon mellom buss og bil på riksvei 134 i formiddag.

- Redningshelikopteret har returnert til basen på Rygge fordi det var tilstrekkelig med utrykningsenheter forøvrig. Vi ble alarmert fordi bussen skulle være full passasjerer, opplyser vakthavende ved Hoveredningssentralen for Sør-Norge til Dagbladet ved 12-tiden.

E 134 er stengt ved ulykkesstedet, og det er lange køer i begge retninger på den søndagstravle strekningen med mye ferietrafikk.

Statens vegvesen anbefaler omkjøring via fylkesveiene 37 og 361.