ALVORLIG SKADD: i alt sju personer var involvert i en alvorlig trafikkulykke nord for Sjoa i går. Sjåføren har erkjent at han sovnet bak rattet.  Foto: Einar Almehagen/GD / NTB scanpix
ALVORLIG SKADD: i alt sju personer var involvert i en alvorlig trafikkulykke nord for Sjoa i går. Sjåføren har erkjent at han sovnet bak rattet. Foto: Einar Almehagen/GD / NTB scanpixVis mer

Bilfører sovnet. Tre alvorlig skadd

En bilfører i begynnelsen av 30-åra har erkjent at han sovnet bak rattet. Tre personer ble alvorlig skadd og fire ble lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt sju personer i to personbiler og en motorsykkel var involvert i en alvorlig trafikkulykke på E6 nord for Sjoa mandag ettermiddag klokka 16.10.

Operasjonsleder Arvid Røste i Gudbrandsdalen politidistrikt sier til Dagbladet at han har fått tilbakemeldinger om at tre personer er alvorlig skadd. Fire personer er lettere skadd.

- Sovnet bak rattet - Føreren av den sørgående bilen har erkjent overfor oss at han hadde sovnet bak rattet. Vi har tatt utvidet blodprøve av ham. Føreren har også godkjent at vi har beslaglagt førerkortet hans. Det er opprettet straffesak, sier operasjonsleder Arne Strøm.

Opplysninger i saken tyder på at føreren av den sørgående bilen har kommet over i feil kjørebane. Operasjonsleder Arvid Røste sier at alle de tre personene som er alvorlig skadd, satt i bilen til føreren som sovnet. De blir behandlet på sykehus i Oslo, Gjøvik og på Lillehammer.

Tre alvorlig skadd - De som er alvorlig skadd er en mann og en kvinne i 60-åra og en kvinne i 30-åra. Føreren som har fått beslaglagt førerkortet er en mann i begynnelsen av 30-åra fra Oslo, sier Arvid Røste.

Tre luftambulanser og fem ambulanser kom til ulykkesstedet for å frakte de skadde til lokal legevakt og sykehus.