Bilfører tatt med utrolige 3,46 i promille i Oslo

- Har aldri vært borti lignende, sier operasjonslederen i politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En bilist som i teorien knapt skulle hatt puls, ble i ettermiddag pågrepet av politiet i Trondheimsveien på Stovner i Oslo.

- Vi fikk melding om et trafikkuhell der vitnet mente at bilisten åpenbart var beruset. Da politiet kom til stede ble det helt utvilsomt, da han blåste i promillemåleren og den viste 3,46, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Mannen hadde kollidert med en lastebil uten at det ble noen personskader, men det er uklart hvor lenge han kan vært i trafikken før det gikk galt.

- De fleste kunne vel ikke engang stått oppreist med den promillen. Jeg har aldri vært borti noe lignende i Oslo, sier Belle.

Den stupfulle bilisten ble i første omgang kjørt i arresten i påvente av utvidede blodprøver, men vil trolig bli fraktet til legevakten for å behandle alkoholforgiftningen.

Promille høyere enn 3 regnes som potensielt dødelig, men flere ekstremmålinger av trafikkanter de siste årene har vært eksempler på de store individuelle forskjellene i hvordan folk påvirkes av alkohol.

I fjor ble en oslomann i 50-åra dømt for å ha kjørt bil  på Tynset med en promille på svimlende 3,54.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer