Bilfører tiltalt for uaktsomt drap

Kjørte på to jenter på Bjørkelangen i januar.

TILTALT FOR UAKTSOMT DRAP:  En mann i 40-årene er tiltalt for uaktsomt bildrap etter at han kjørte på to jenter på riksvei 229 i Bjørkelangen i januar. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
TILTALT FOR UAKTSOMT DRAP: En mann i 40-årene er tiltalt for uaktsomt bildrap etter at han kjørte på to jenter på riksvei 229 i Bjørkelangen i januar. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-årene er tilalt for uaktomt bildrap etter at han kjørte på de to jentene Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) på Bjørkelangen i januar.

De to jentene var ute å kjørte med ponnivogn da de ble påkjørt bakfra av en kassebil. De døde på sykehuset dagen etter av skadene.

-Bilføreren var uoppmerksom og eller avpasset ikke farten etter forholdene på stedet i det han nærmet seg en forankjørende hest og vogn og kjørte inn i denne, heter det i tiltalen fra Statsadvokaten.

Han er også tiltalt for uaktom kjøring.

- Lei seg Tiltalen ble forkynt den tiltalte i formiddag.

- Tiltalen er nær identisk med siktelsen, så sånn sett var ikke dette så uventet, men det er klart han er lei seg. Han er helt ferdig. Denne saken er voldsom tøff for mange, sier mannens forsvarer Gunhild Lærum til Dagbladet.

Også ofrenes familier ble i dag varslet om tiltalen.

- Det er klart at dette er en sak som er en stor tragedie og en stor belastning for dem, men de tar til etterretning at det er tatt ut tiltalte for uaktsomt drap, sier bistandsadvokat for til Sara Christiane Holmedahl Sandsmarks familie, Christian Lundin.

- Belastende Familien ser nå fram til å få rettsbehandlingen av saken overstått.

- De ser fram til at saken skal bli avgjort i rettsapparatet. Men det må sies at de opplever det som en stor tilleggsbelastning at ikke tiltale erkjenner straffeskyld, sier Lundin.

Lærum har tidligere sagt til Dagbladet at den nå tiltalte mannen ikke erkjenner straffeskyld fordi han ikke husker noe fra sammenstøtet.

- Han er veldig lei seg for at han ikke husker mer, men det er ikke uvanlig å få en slik reaksjon etter store traumer, sier Lærum.

Ifølge Lærum vil ikke saken komme opp for retten før over nyttår.

• Faren til Sara Christiane Holmedahl Sandsmark har skrevet bok om tapet av datteren. Les saken her:  - Et vitnesbyrd om at det går an å overleve en slik sorg. (krever innlogging)

MISTET LIVET:  Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) mistet livet i ulykken 11. januar. Foto: Endre Vellene
MISTET LIVET: Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) mistet livet i ulykken 11. januar. Foto: Endre Vellene Vis mer