Bilfører tiltalt for uaktsomt drap

Kjørte på to jenter på Bjørkelangen i januar.

TILTALT FOR UAKTSOMT DRAP:  En mann i 40-årene er tiltalt for uaktsomt bildrap etter at han kjørte på to jenter på riksvei 229 i Bjørkelangen i januar. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
TILTALT FOR UAKTSOMT DRAP: En mann i 40-årene er tiltalt for uaktsomt bildrap etter at han kjørte på to jenter på riksvei 229 i Bjørkelangen i januar. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann i 40-årene er tilalt for uaktomt bildrap etter at han kjørte på de to jentene Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) på Bjørkelangen i januar. De to jentene var ute å kjørte med ponnivogn da de ble påkjørt bakfra av en kassebil. De døde på sykehuset dagen etter av skadene.

-Bilføreren var uoppmerksom og eller avpasset ikke farten etter forholdene på stedet i det han nærmet seg en forankjørende hest og vogn og kjørte inn i denne, heter det i tiltalen fra Statsadvokaten.

Han er også tiltalt for uaktom kjøring.

- Lei seg Tiltalen ble forkynt den tiltalte i formiddag.

- Tiltalen er nær identisk med siktelsen, så sånn sett var ikke dette så uventet, men det er klart han er lei seg. Han er helt ferdig. Denne saken er voldsom tøff for mange, sier mannens forsvarer Gunhild Lærum til Dagbladet.

Også ofrenes familier ble i dag varslet om tiltalen.

- Det er klart at dette er en sak som er en stor tragedie og en stor belastning for dem, men de tar til etterretning at det er tatt ut tiltalte for uaktsomt drap, sier bistandsadvokat for til Sara Christiane Holmedahl Sandsmarks familie, Christian Lundin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer