Bilføreren meldte seg

Ingen skadd etter Odda-raset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingen ble skadd i det svære raset som tidligere i dag tok med seg deler av riksvei 13 mellom Odda og Tyssedal i Hordaland. Det er klart etter at bilføreren politiet etterlyste, meldte seg i kveld.

Mange vitner

- Den kvinnelige bilføreren tok kontakt med oss i 19.30-tida. Men da hadde vi allerede tonet ned etterlysningen, etter at et stort antall vitneavhør gjorde oss sikre på at ingen var tatt av raset, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Etterlysningen gikk ut etter at vitner som meldte seg på et tidlig tidspunkt, hadde sett en mørk personbil kjøre inn i rasområdet før raset, men ikke ut igjen.

- Men etter hvert som flere vitner meldte seg, kom det fram at alle bilene som ble sett kjøre inn, kom ut igjen. Det gjelder to personbiler og en skolebuss, sier Andersen.

Men for noen var det tilsynelatende nære på.

- Hadde jeg ikke rygget, ville jeg vært midt oppe i raset, forteller Jon Inge Seim (41) til Hardanger Folkeblad.

Flere ras

TOK VEIEN: Riksvei 13 ved Byrkjenes mellom Odda og Tyssedal er nå dekket av et flere meter tykt lag med stein. Det er uklart når den sentrale veien kan åpnes igjen. Foto: SVEIN KNUTSEN/HARDANGER FOLKEBLAD
TOK VEIEN: Riksvei 13 ved Byrkjenes mellom Odda og Tyssedal er nå dekket av et flere meter tykt lag med stein. Det er uklart når den sentrale veien kan åpnes igjen. Foto: SVEIN KNUTSEN/HARDANGER FOLKEBLAD Vis mer

Det var i virkeligheten flere ras som gikk i dag, etter dager med intenst regnvær i Hardanger. Hovedredningssentralen fikk melding om det første allerede i 13-tida, men halvannen time seinere gikk det et langt større et som altså førte til utrykning og stenging av den viktige riksveien innerst i Sørfjorden.

- Vi hørte et enormt bråk utenfor, og da vi så over fjorden, så vi en skydott komme ned langs fjellsida, sier øyenvitne Kari Gravdal (38) til Dagbladet.no.

Riksveien er nå dekket av svære steiner som ligger stablet i en høyde på opptil fem meter, og i en bredde på 50-60 meter. Foreløpig får ingen gå inn i rasområdet, der det fortsatt er stor fare for å bli truffet av stein.

Trafikken lammet

Trafikken mellom Odda og Tyssedal er nå helt lammet av raset, og reisende må fraktes forbi rasstedet med båt. Samtidig er trafikken i hele Sørfjord-området rammet, og folk må foreta lange omkjøringer som innebærer ferje.

Det er uklart når riksvei 13 kan åpnes for trafikk igjen, men opprydningsarbeidet vil ventelig ta lang tid.

- Området er avsperret iallfall til geolog har besiktiget stedet i morgen. Dette vil muligens skje fra helikopter, sier operasjonsleder Andersen.

• Sjekk oppdaterte veimeldinger

Bilføreren meldte seg