Bilfusjon kan ramme Italia og Storbritannia

6200 personer kan miste jobben.

FUSJON: En Opel-ansatt på fabrikken i Einsbach, som eies av General Motors. Fiat-gruppen forhandler om å fusjonere med General Motors. Foto: AP Photo/Jens Meyer/SCANPIX
FUSJON: En Opel-ansatt på fabrikken i Einsbach, som eies av General Motors. Fiat-gruppen forhandler om å fusjonere med General Motors. Foto: AP Photo/Jens Meyer/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Ansatte i Italia og Storbritannia kan bli hardest rammet hvis den italienske bilfabrikken Fiat gjør alvor av å fusjonere med amerikanske General Motors. Opptil 6.200 personer vil miste jobben, heter det i et notat.

Ifølge det interne notatet datert 3. april vurderer Fiat å stenge fabrikkene i Pomigiliani i Sør-Italia og i Termini Inerese på Sicilia hvis fusjonen blir gjennomført. Vauxhall-fabrikker i Luton og Ellesmere Port i Storbritannia kan også bli nedlagt, skrev en tysk avis tirsdag.

Ifølge artikkelen i avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung kan den samme skjebnen ramme en Opel-fabrikk i Antwerpen i Belgia. Opel og Vauxhall er kriserammede General Motors europeiske bilmerker.


(©NTB)