Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilist (33) fulgte tett etter ambulanse på utrykning i flere kilometer

Mann mistet lappen i Telemark i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Telemark fikk i dag melding om en 33 år gammel sjåfør som hadde lagt seg på hjul etter en ambulanse under utrykning.

- Dette er en sak vi ser meget alvorlig på. Slik kjøring kan skape farlige situasjoner for bilisten, andre trafikanter og ambulansen som er under utrykning, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Det var ambulansepersonellet selv som meldte fra til politiet om sjåføren som lå tett bak dem under utrykningen. Politiet opplyser at sjåføren blir uten førerkort en stund.

- Han fulgte etter i flere kilometer. Vi har foreløpig ikke fått noe forklaring på hvorfor han gjorde det, men han hadde ingen forbindelse til utrykningskjøretøyet, sier operasjonsleder.


Hendelsen skjedde i Sauland i Hjartdal kommune utenfor Notodden.

- Det er uklart hvor fort det gikk, men dette var en ambulanse under utrykning og da pleier det å gå fort. Ut i fra adferden til denne bilisten var det ingen tvil om at han skulle få førerkortet beslaglagt, sier Jansen.

Politiet opplyser at det er ikke ofte de mottar lignende meldinger, men at det dessverre skjer nå og da.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!