Bilist filmet da flyet traff motorveien utenfor Moskva

Fire personer omkom i den dramatiske flyulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amatørklippet viser to biler som kjører langs motorveien utenfor Moskva når flyet treffer bakken, og på siden av bildet kan vi se hvordan vrakrestene spres utover veien.

Den ene bilen blir truffet av en av flydelene, men kjører likevel videre langs motorveien. Bilen hvor dashkameraet som filmet ulykken var festet, stanser på slutten av videoklippet.

Tok fyr Fire personer mistet livet i den dramatiske flyulykken i går. Flyet fikk problemer under landing og klarte ikke å bremse tilstrekkelig på rullebanen. I stor fart føk det ut på motorveien like ved, der det brakk i tre deler.

Vrakdeler fra flyet ble spredd over et stort område da flyet traff asfalten, og vingene ble revet av flykroppen.

Det harde sammenstøtet førte også til at den ene motoren tok fyr, og det brant en god stund før brannmannskapene fikk slukket brannen.

KAOS: Flyulykken førte til lange køer på motorveien. Her blir en av flydelene fjernet ved hjelp av en kran. Foto:  AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA
KAOS: Flyulykken førte til lange køer på motorveien. Her blir en av flydelene fjernet ved hjelp av en kran. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA Vis mer

- Vi så hvordan flyet skled av rullebanen. Nesepartiet brakk av, og en mann falt ut, opplyser øyevitnet Aleksej, ifølge NTB.

Et annet øyenvitne forteller at han kom til ulykkesstedet før redningsmannskapene og at han klarte å hjelpe fire personer ut av flyvraket.

Kun besetningsmedlemmer - Vi klarte ikke å få ut flygeren fra cockpiten, men vi så det var mye blod der, sier han.

De to flygerne skal ifølge lokale medier være blant de omkomne.

Ulykkesflyet tilhører selskapet Red Wings. Det hadde fløyet passasjerer til Pardubice i Tsjekkia tidligere på dagen, og var på vei hjem med kun besetningen, totalt åtte personer, om bord da ulykken inntraff.

VRAKRESTER: Flyet delte seg i tre etter at det traff motorveien. Foto: REUTERS/Mikhail Voskresensky
VRAKRESTER: Flyet delte seg i tre etter at det traff motorveien. Foto: REUTERS/Mikhail Voskresensky Vis mer

- Det var bare besetningsmedlemmer om bord. Før avgang ble flyets systemer undersøkt og alt fungerte som normalt, opplyster informasjonsenheten ved Pardubice flyplass, der ulykkesflyet kom fra, til Gazeta.ru.

Varslet om bremseproblemer Men nyhetsbyrået RIA Novosti melder at det russiske flysikkerhetsorganet Rosaviatsia skrev brev til flyprodusenten Tupolev om at det kan være svikt i bremsesystemene på denne flymodellen dagen før ulykken.

Brevet ble skrevet etter en episode med et annet Tupolev Tu-204-fly 21. desember, som hadde problemer med bremsene.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men den etterforskes nå etter at statsminister Dmitrij Medvedev beordret full gransking. Ifølge opplysninger fra etterforskerne kan det dreie seg om en pilotfeil.

Familiemedlemmene til de omkomne vil få en erstatning på rundt 200 000 kroner, ifølge nyhetsnettstedet RT.com. De skriver at flere av vrakdelene fortsatt ligger på siden av veien, fordi det er vanskelig å fjerne dem.

Vanlig å filme Tupolev Tu-204 har en kapasitet på over 200 passasjerer og har vært i produksjon siden slutten av 1980-tallet.

REDNINGSARBEID: Fire personer ble reddet ut av flyet i live. Foto: AP Photo/Alexander Usoltsev
REDNINGSARBEID: Fire personer ble reddet ut av flyet i live. Foto: AP Photo/Alexander Usoltsev Vis mer

I Russland blir det stadig vanligere å filme med kameraer festet på dashbordet. Russiske Marina Galperina har tidligere skrevet om trenden i New York-magasinet Animal, der hun forklarer hvorfor så mange sjåfører velger å filme når de kjører på russiske veier.

Hun skriver at videobevis i mange tilfeller er den eneste sjansen du har til å bevise at du har blitt utsatt for en forbrytelse på veiene - og som beskyttelse mot et korrupt politi.

HAR IKKE FJERNET ALT: Flere vrakrester ligger fortsatt på siden av veien, fordi de er vanskelige å fjerne. Foto: REUTERS/Mikhail Voskresensky
HAR IKKE FJERNET ALT: Flere vrakrester ligger fortsatt på siden av veien, fordi de er vanskelige å fjerne. Foto: REUTERS/Mikhail Voskresensky Vis mer