Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilist skulle hindre kaffesøl og kjørte på syklist. Må betale 500 000 i erstatning

73 år gammel kvinne døde som følge av påkjørselen.  

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den 89 år gamle bilisten forsøkte å hindre en kaffekanne i å velte i bilen, kjørte han på en syklist som døde. Nå må han betale 500 000 kroner i erstatning til de etterlatte.

Påkjørselen skjedde 8. september 2014 da mannen forvillet seg inn på en sykkel- og gangsti på Karmøy, skriver Haugesunds Avis. En 73 år gammel kvinne som kom syklende, ble truffet av bilen.

Haugaland tingrett fant det bevist at den gamle mannen hadde handlet grovt uaktsomt da han mistet kontrollen over bilen fordi han bøyde seg ned for å rette opp en kaffekanne som hadde veltet på gulvet foran passasjersetet.

Dette var i samsvar med mannens forklaring til politiet, men i retten hevdet han at hendelsen med kaffekanna skjedde tidligere på turen, og at han hadde fått et illebefinnende da ulykken skjedde.

Foruten en betinget fengselsstraff på 60 dager, er mannen også dømt til å betale den døde kvinnens fire barn 125 000 kroner hver i erstatning. Han er også fradømt retten til å kjøre bil fram til høsten, tre år etter ulykken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling