Bilistene må kutte utslippene drastisk

Dette er de nye klimagrepene til regjeringen.

NY MILJØPOLITIKK: Regjeringen legger fram ny miljøpolitikk for å kutte klimautslippene. Her er miljøkravene den rødgrønne regjeringen kommer med i klimameldingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
NY MILJØPOLITIKK: Regjeringen legger fram ny miljøpolitikk for å kutte klimautslippene. Her er miljøkravene den rødgrønne regjeringen kommer med i klimameldingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både industrien og bileiere må belage seg på å bidra til store klimakutt om regjeringen skal nå målene i klimaforliket om å kutte totredjedeler av CO2-utslippene hjemme.

I dag la regjeringen fram den nye klimameldingen.

- Målene i klimaforliket står fast, sier både statsminister Jens Stoltenberg og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell.

Klimafond Et av hovedgrepene er å opprette et eget klimafond hos Enova. Målet er å få på plass teknologiutvikling som får ned klimagassutslippene. Fondet skal gradivs økes opp til 50 milliarder kroner i 2020.

- Det er realistisk å forvente kutt tilsvarende 15-17 millioner tonn CO2 i forhold til referansebanen i 2007. Nå forsterker vi virkemidlene i klimaforliket, sier Stoltenberg.

- Dette er ingen fiks ferdig løsning. Men dersom vi bruker de virkemidlene vi åpner for å bruke, vil vi nå de djerve målene vi har satt oss, sier SV-leder Audun Lysbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer