Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Biljakt for politiet

Dag Ove Christoffersen (33) tipset politiet om en overstadig beruset sjåfør. Da fikk han beskjed om selv å ta opp jakten på bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter klokka 18 lørdag kveld kjørte Dag Ove Christoffersen hjem fra jobben langs Østre Aker vei mot Lørenskog.

-  Jeg så plutselig to billykter komme mot meg i stor fart i kjørefeltet mitt. Det var bare flaks at vi ikke frontkolliderte, sier Christoffersen.Han svingte av den sterkt trafikkerte firefeltsveien, og ringte politiet. Da kom den samme bilen, en hvit Volkswagen Jetta, kjørende forbi ham igjen - denne gangen i riktig kjøreretning.

Nestenkollisjoner

-  Politiet sa at de ikke hadde noen ledige biler for øyeblikket, og ba meg følge etter bilen til en ledig politibil kunne innhente den, sier Christoffersen.

Dermed tok han opp jakten på den berusede sjåføren.

-  Bilføreren vinglet voldsomt, og vekslet mellom alle feltene før han tok av til Olavsgård. Vi telte fem nestenkollisjoner bare på den strekningen, sier Christoffersen.-  Ved Olavsgård tok han seg noen runder i rundkjøringen før han la ut på E6 sørover igjen. Også her var det flere nestenkollisjoner. Det var bare flaks at han klarte å hive bilen til siden når han vinglet mellom feltene, sier han.

Den berusede sjåføren tok deretter av mot Lørenskog, og ferden gikk videre inn i et boligfelt.

-  Der krasjet han nesten med en møtende bil i en innsnevring. Selv havnet han på fortauet. Hadde det vært fotgjengere ute, hadde de blitt meid ned, sier Christoffersen, som under var i telefonkontakt med politiet tre ganger.

Etter å ha kommet helskinnet igjennom boligfeltet, la bildesperadoen ut på den sterkt trafikkerte Strømsveien. Da kom endelig politiet. Men selv om de brukte blålys, nektet sjåføren å stoppe.

-  Han vinglet videre i minst to kilometer før han ble stoppet. Da politiet fikk ham ut av bilen, var det så vidt han klarte å stå på beina, sier Christoffersen. Han anslår at han fulgte etter bilføreren i 40 minutter før politiet overtok. Den berusede bilføreren, en 41-åring fra Romerike, hadde 1,8 i promille da han ble pågrepet.

Advarer mot å jakte

-  Vi har beslaglagt førerkortet hans, og han kan vente seg fengselsstraff, sier operasjonsleder Per Martin Ødegård ved Romerike politidistrikt. Etter at mannen var pågrepet, takket politiet Christoffersen for hjelpen.

Ødegård vil likevel advare folk mot å ta opp jakten på trafikkfarlige bilførere.-  Vi oppfordrer vanligvis ikke folk til å gjøre dette. Men denne biljakten foregikk i ganske lav hastighet, uten større fare for ham som fulgte etter, sier Ødegård.

BILJAKT: Her på Østre Aker vei møtte Dag Ove Christoffersen den berusede bilføreren. - Bare flaks at ikke liv gikk tapt, sier han.