Biljakt i Tromsø på biskopens bil

Bilen ble stjålet i natt.

FIKK FRASTJÅLET BILEN: Per Oskar Kjølaas, her fotografert sammen med Olav Skjevesland og Laila Riksaasen Dahl, fikk frastjålet bilen i natt. 
Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
FIKK FRASTJÅLET BILEN: Per Oskar Kjølaas, her fotografert sammen med Olav Skjevesland og Laila Riksaasen Dahl, fikk frastjålet bilen i natt. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Natt til lørdag jaktet politiet på biskop Per Oskar Kjølaas stjålne bil i Tromsøs gater.


Mens biskop Per Oskar Kjølaas i Tromsø var på jobb fredag, tømte tyver boligen hans for verdier og stjal bilen hans. Allerede samme natt fikk imidlertid politiet klage om at en bil på tomgang hindret melderen i å sove. Da politiet etter andre gangs varsel rykket ut til stedet, viste det seg at det var biskopens koksgrå Subaru Legacy som lagde bråket. Da patruljebilen kom, stakk sjåføren av.

I stor hastighet gjennom Tromsø sentrum jaktet politiet på tyven, men inne i tunnelsystemet i byen mistet de bilen av syne. Litt senere fikk politiet et tips fra en innringer som lurte på om det var en sammenheng mellom politipatruljen som kjørte rundt, og en bil som nettopp var blitt satt igjen i det samme området.

- Det var det. Politiet har fraktet biskopens bil til et sikkert sted. Nå skal den undersÃkes for DNA-spor, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Trond Amundsen, til Nordlys.

(NTB)