Biljakt stoppet med spikermatte på E18

36-åring stakk fra bensinregning. Vill ferd gjennom fire politidistrikt i 46 minutter.

 ENDTE I GRØFTA:  Etter å ha lekt katt og mus med politiet i 46 minutter havnet bensintyven i grøfta. Foto: Richard Sveaas Dale / Budstikka
ENDTE I GRØFTA: Etter å ha lekt katt og mus med politiet i 46 minutter havnet bensintyven i grøfta. Foto: Richard Sveaas Dale / BudstikkaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En biljakt som gikk gjennom fire politidistrikter i Oslo-området i kveld, ble stanset en kilometer fra Sandvika kl. 20.50 i kveld.

Da hadde politiet lagt ut spikermatter på E18 ved Sandvika.

- Bilføreren, en 36 år gammel mann, greide å kjøre en drøy kilometer fra Sandvika etter å ha kjørt over spikermattene. Han ble stoppet på E16 ved Rud, i retning Hønefoss. Selve pågripelsen var udramatisk, opplyser operasjonsleder Tora Jordan i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Romerike politidistrikt fikk melding klokka 19.28 fra en bensinstasjon på Råholt ved Eidsvoll om en mørk BMW med kjent registreringsnummer hadde fylt tanken og stukket av fra bensinregningen.

- Vår patrulje oppdaget bilen klokka 20.04 ved Hvam i Skedsmo et par mil unna. Den stoppet ikke på signal, og ved Østre Aker vei overlot vi forfølgelsen til Oslo-politiet, opplyser operasjonsleder Ola Magne Mæle i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Startet på Romerike Mannen var aleine i bilen, og han blir trolig fraktet til politiet på Romerike, som først alarmerte politiet i nabodistriktene ved 20.15-tiden om villmannsferden.

Også Oslo politidistrikt og Søndre Buskerud i Drammen var involvert i jakten i løpet av de 35 minuttene aksjonen varte.

- Den pågrepne er norsk statsborger, og han er registrert av politiet fra mindre forhold tidligere.

Ifølge politiets operasjonsleder på Romerike er den pågrepne 36-åringen registert med adresse i Bergen-området. Bilen er registrert med en annen eier i Vestoppland. Den var ikke meldt stjålet.

Helikopter og ti politibiler Ifølge budstikka.no var ti politibiler og politikopter på jakt etter BMW'en da den kjørte i grøfta med fire punkterte hjul ved Løxa nær Rud.

Spikermattene var lagt ut ved avkjøringen fra E18 til Sandvika og E16.  Bilen kjørte en drøy kilometer på felgen før villmannsferden stoppet.

Sjåføren forsøkte å stikke av, men ble tidlig tatt hånd om av den store politistyrken.

Ifølge budstikka.no rykket også en brannbil ut til stedet fordi det var meldt om røyk fra jagede bilen.