Bilkaprer ble dumpet i hendene til politiet

Jan Tore Treider (47) fra Drøbak fikk uhyggelig passasjer (27) i bilen sin på E6.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

INTERAKTIVT KART: Google Maps

(Dagbladet.no): - Det startet med at en drosjesjåfør i Vestby ble fraranet bilen sin. Han fikk et slag i ansiktet av gjerningsmannen, som dro avgårde med bilen. Sjåføren ble stående tilbake, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Han kjørte så litt på kryss og tvers i Follo-distriktet. Ved Mastemyr på vei inn til Oslo kolliderte han med en personbil, sier Jørstad.

Truet med pistol

Bilen han kolliderte med tilhører Jan Tore Treider (47) fra Drøbak. Han var på vei til en kamerat i Kolbotn på Mosseveien da han så en drosje i full fart i bakspeilet.

- Jeg la meg godt ut til høyre, for jeg tenkte at han ville kjøre forbi meg, men han kjørte rett inn i baken på bilen min, sier han til Dagbladet.no.

Han valgte å kjøre videre, men stoppet ved Ljabruveien litt lenger inn mot Oslo.

- Han som kolliderte med meg stoppet også. Det stoppet også en tredje bil. Jeg så at de kranglet litt, før han kom gående mot meg. Da kasta han seg inn i bilen min og ba meg kjøre til Oslo. Jeg sa jeg skulle til Kolbotn, så det kunne jeg dessverre ikke gjøre. Men da han sa at han hadde pistol, turte jeg ikke gjøre annet enn å kjøre, sier han.

Da de nærmet seg Kolbotn opplyste Treider at han nesten måtte avslutte haiketuren der, siden han skulle svinge av.

- Da ga han meg en høyre i kjeven og så tok han tak i rattet. Jeg tenkte: Nå har han truet med psitol og slått meg i ansiktet. Jeg får bare fortsette, sier han til Dagbladet.no.

Ble kjørt i hendene til politiet

Han kjørte videre og møtte etter hvert en politibil med blålys.

- Jeg blinket med lysa og vrengte inn i en busslomme. Jeg skrek: Nå kommer politiet. Da løp han ut av bilen og løp avgårde. Jeg satte bilen i første og dro avgårde, sier 47-åringen.

- Politiet hadde allerede startet aksjonen for å få stoppet mannen. I krysset sto det en politibil og ventet. Sjåføren stanset bilen foran politiet og da fikk han skubba ut bilkapreren. 27-åringen sparket så til politibilen han ble dumpet ved. Han ble selvfølgelig pågrepet etter det, sier operasjonslederen.

Ifølge politiet har ikke 27-åringen fra Østfold gitt noen forklaring på hvorfor han handlet som han gjorde, men han har innrømmet å ha brukt amfetamin.

- Han blir nå siktet for en rekke ting: Det er tyveri av motorvogner, narkotika, legemsfornærmelse og kjøring i påvirket tilstand, sier Jørstad.

Jan Tore Treider synes det var en skremmende opplevelse.

- Man tror jo ikke det er sant. Slikt hender jo ikke meg! Jeg har bare sett slikt på tv. Man tenker jo litt over det i ettertid, sier han.