HELLER HER...: Trafikkoperatør Nils Aae i Statens vegvesen tror folk vil utnytte finværet til å bli på påskefjellet så lenge som mulig. Bildet er fra Geilo. Arkivfoto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
HELLER HER...: Trafikkoperatør Nils Aae i Statens vegvesen tror folk vil utnytte finværet til å bli på påskefjellet så lenge som mulig. Bildet er fra Geilo. Arkivfoto: Ole C. H. Thomassen / DagbladetVis mer

Bilkøen fra påskefjellet topper seg i ettermiddag

Folk nyter finværet, og utsetter hjemreisen i det lengste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På første påskedag er det ofte mer trafikk enn på andre påskedag, forteller trafikkoperatør Nils Aae i Statens vegvesen.

Så kommer han med en presisering: Nå i år er været i Sør-Norge så fint at han regner med en trafikkopphopning i ettermiddag.

Folk vil rett og slett nyte det fine påskeværet så lenge som mulig, der det er aller finest. Altså på fjellet.

Dra tidlig!
- Vi regner med at det vil køe seg fra klokka tolv-ett og utover, og toppen vil være mellom klokka tre og sju, åtte, sier Aae.

Du liker kanskje ikke å høre det, men da er kanskje løsningen å dra hjemover litt før du hadde tenkt. Altså nå.

- Reis et par timer før du pleier, og ha noe godt å spise i bilen, er Aaes oppfordring. Gjør du det er det nærmest «plankekjøring»: Bare å holde seg våken og hjelpe til så det blir bra flyt i trafikken.

I Nord-Norge er det litt verre. Der er været dårlig og det er enkelte steder stengte veier og kolonnekjøring.

Veivalg-tips Nils Aae har noen flere gode råd for å komme seg unna den verste køen.

Han forteller at det særlig er to punkter hvor det har tendens til å bli kø. Det ene er på E6 mellom Espa og Minnesund. Det andre er mellom Hønefoss og Sandvika, hvis du kommer fra Valdres eller Hallingdal.

- Hvis det blir kø, anbefaler vi noen omkjøringer, sier Aae.

Omkjøringene Den ene omkjøringen er å droppe E6 og ta Riksvei 4 mellom Mjøsbrua og via Gjøvik til Oslo.

Kommer du fra Trysil eller Østerdalen kan det være lurt å kjøre Fylkesvei 24 fra Stange til Skarnes og E16 fra Skarnes/Kløfta til Oslo.

- De som kommer på E16 og Riksvei 7 har mulighet til å kjøre via Drammen, men det må være en del kø for at det skal lønne seg, sier Nils Aae.

Når det gjelder Nord-Norge gjør han oppmerksom på at ferjeruta mellom Bognes og Lødingen er eneste mulighet for å komme seg nordover, og at ferjerutene mellom Drag-Kjøpsvik og Bognes-Skarberget er stengt.

 ENN HER.. Slik så det ut på E6 ved Furuset 2. påskedag for tre år siden. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
ENN HER.. Slik så det ut på E6 ved Furuset 2. påskedag for tre år siden. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX Vis mer