IKKE GODT NOK: Nestleder i Romeriket pendlerforening John Inge Skogen er ikke fornøyd med togtilbudet.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
IKKE GODT NOK: Nestleder i Romeriket pendlerforening John Inge Skogen er ikke fornøyd med togtilbudet. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Bilkøene inn til Oslo vil være like lange

Togpendler John Inge mener Nasjonal transportplan er en fallitterklæring for miljøet og norsk jernbane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi visste før NTP i det hele tatt ble fremlagt at dette ikke ble godt nok. Dette er nær en fallitterklæring for miljøet og norsk jernbane. NTP feiler med visjonene om et ordentlig løft for oss pendlere, sier John Inge Skogen som er nestleder i Romerike pendlerforening.

Han pendler daglig med tog fra Romerike til Oslo for å komme seg på jobben. Han har tidligere ytret sin misnøye om togtilbudet, og er ikke imponert over det som i dag ble lagt fram i NTP.

Halvhjertet - Bilkøene inn og ut av Oslo vil ikke avta med det som er lagt frem i dag. Det blir også en drakamp mellom å få folk i sentrale strøk på jobb og penger til intercity-satsingen. Det beste var om innsatsen ble satt på å få folk på jobb, slik at noe ble gjort ordentlig og ikke halvhjertet, sier Skogen.

Han mener at myndighetene finner penger til massiv veisatsing, men ikke tilstrekkelig til bane.

Falleferdig stand - I Akershus, er det spesielt Strekningen Dal-Oslo og Spikkestadbanen som har behov for oppgradering. I dag er det enkeltsporet jernbane med infrastruktur i falleferdig stand. Togene snirkler seg av gårde i veldig lav fart. I tillegg er Kapasiteten sprengt både i Romeriksporten og i Oslo tunnelen. Etterslepet er for voldsomt, slik at å ta igjen og å komme opp på et akseptabelt nivå ser håpløst ut. Her må det helt nye tanker og finansiering til, sier Skogen til Dagbladet.

Han er heller ikke imponert over regjeringens satsing på Bergensbanen.

- En time kortere reisevei er ikke noe å skryte av slik Arbeiderpartiet gjør i dag. Det gjør at Oslo - Bergen fortsetter å være en av Europas mest trafikkerte flystrekninger med 2 millioner flypassasjerer i året. Dette skal heldigvis opp til behandling i Stortinget, så vi aner håp om at det kommer mer penger på bordet. Det er bra at det kommer noe penger på bordet til utbedring i Bergensområdet, men det er ikke godt nok, sier John Inge Skogen.