Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bill: - Hillary og Obama sammen vil være ustoppelige

Men hvem skal være visepresident?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Barack Obama vant i natt primærvalget i Wyoming.

Men siden det er USAs minst folkerike stat, og Hillary Clinton vant primærvalgene i Texas og Ohio tidligere i uka, er kampen om å bli demokratenes presidentkandidat fortsatt helt åpen.

Dagen etter Texas og Ohio-seieren hintet Hillary om at et mulig samarbeid med Obama.

- Det er mulig det er den veien det går, men vi må selvfølgelig bestemme oss for hvem som skal stå øverst på valgseddelen. Jeg tror befolkningen i Ohio sa veldig klart at det bør være meg, sa hun.

Se intervjuet her.

I går kommenterte Bill Clinton konas Obama-invitt.

- Obama vinner de urbane områdene og velgerne fra de øverste samfunnslagene, mens Clinton har taket på de rurale områdene som vi tapte da Reagan var president. Hvis du slår de to tingene sammen, så har du en nesten ustoppelig kraft, sa Bill under et valgkampmøte i Mississippi, ifølge CNN.

Det er primærvalg i Mississippi tirsdag neste uke.

TROR PÅ SAMARBEID: Bill Clinton håper Barack Obama vil stille som visepresidentkandidat sammen med kona Hillary. Det vil ikke Obama. Foto: NICOLE LACOUR YOUNG/AP/Scanpix
TROR PÅ SAMARBEID: Bill Clinton håper Barack Obama vil stille som visepresidentkandidat sammen med kona Hillary. Det vil ikke Obama. Foto: NICOLE LACOUR YOUNG/AP/Scanpix Vis mer

Hillary selv gjentok invitasjonen til konkurrenten.

- Jeg har møtt folk som har kommet til meg og sagt at de skulle ønske de kunne stemme på oss begge. Vel, det kan kanskje bli mulig en dag, sa hun, ifølge nyhetsbyrået AP.

Barack Obama har tidligere ikke villet kommentere samarbeidsspørsmålet. Men nå går han ut og sier at det ikke er aktuelt for ham å stille som visepresidentkandidat.

- Du vil ikke se meg som visepresidentkandidat. Du vet, jeg stiller som presidentkandidat, sa han i et intervju med TV-kanalen KTVQ, ifølge CNN.

Tonen mellom Clinton og Obama har ikke alltid vært like hyggelig, selv om de to også har innrømmet at de ikke ligger langt fra hverandre politisk.

Hillarys kampanje har tidligere blitt beskyldt for å sverte Obama og for å ha sendt ut et bilde av ham i en somalisk folkedrakt, og hun har bedt ham skamme seg fordi hun mente han løy om helsepolitikken hennes.

Samantha Power, en av Obamas nærmeste rådgivere, har på sin side måtte trekke seg, fordi hun kalte Hillary et monster.

image: Bill: - Hillary og Obama sammen vil være ustoppelige
VANT I WYOMING: Barack Obama.
KAN DE SAMARBEIDE?: Og hvem av dem vil gi opp presidentambisjonene?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media