Bill Clinton i Nord-Korea for å hjelpe fengslede journalister

Har møtt Nord-Koreas leder med en beskjed fra president Barack Obama.

FENGSLET: De amerikanske journalistene Laura Ling (til venstre) and Euna Lee er dømt til 12 års fengsel 8.juni i år etter at de ble stoppet på grensen i Nord-Korea i forbindelse med opptak til et amerikansk TV-program. Hillary Clinton har tidligere forsøkt å få journalistene ut av fengsel. Nå forsøker også hennes mann, Bill Clinton, å hjelpe kvinnene. Foto: REUTERS/Handout (UNITED STATES POLITICS CRIME LAW)
FENGSLET: De amerikanske journalistene Laura Ling (til venstre) and Euna Lee er dømt til 12 års fengsel 8.juni i år etter at de ble stoppet på grensen i Nord-Korea i forbindelse med opptak til et amerikansk TV-program. Hillary Clinton har tidligere forsøkt å få journalistene ut av fengsel. Nå forsøker også hennes mann, Bill Clinton, å hjelpe kvinnene. Foto: REUTERS/Handout (UNITED STATES POLITICS CRIME LAW) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Nord-Koeras leder Kim Jong II har møtt den tidligere amerikanske presidenten Bill Clinton i dag, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Clinton landet i Nord-Koreas hovedstad tidligere i dag, og målet for turen skal ha vært å sikre at de amerikanske journalistene Laura Ling og Euna Lee ble sluppet ut av fengsel, ifølge BBC News.

12 års fengselJournalistene ble pågrepet av nord-koreanske grensevakter mens de langet et program for TV-stasjonen Current TV, som vanligvis har base i California. 8. juni i år ble Ling og Lee dømt til 12 års fengsel for «fiendtlig oppførsel» og for å ha tatt seg ulovlig inn i Nord-Korea.

Utenriksminister Hillary Clinton dro til Nord-Korea 10. juli i år for å forsøke å få journalistene ut av fengsel. Nå forsøker altså hennes mann på det samme, ifølge CNN.

Beskjed fra ObamaBill Clinton skal ha hatt med en verbal beskjed fra USAs president Barack Obama, ifølge det koreanske Central News Agency.

Kim skal ha uttrykt takknemlighet overfor besøket, og de to skal ha delt sine synspunkter på en mengde tema under samtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer