- Bill Clinton presset Obama til å støtte opprørerne i Syria

Kraftig debatt internt i den amerikanske administrasjonen det siste året.

AMBIVALENT: Barack Obama har vegret seg for å støtte opprørerne i Syria med våpen, men har nå godkjent dette. Foto: Larry Downing / REUTERS / NTB scanpix
AMBIVALENT: Barack Obama har vegret seg for å støtte opprørerne i Syria med våpen, men har nå godkjent dette. Foto: Larry Downing / REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter lang tids vegring, godkjente Barack Obama i går for første gang våpenleveranser til opprørerne i Syria.

En tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt, sier at våpnene er del av en ny pakke med støtte til opprørerne. Han kan imidlertid ikke si hva slags våpen det er snakk om, eller når de skal leveres, men det skal bare være snakk om lettere våpen, ifølge amerikanske medier.

Bak avgjørelsen om økt støtte ligger tungt press fra både rådgivere, kritikere - og tidligere president Bill Clinton, skriver New York Times.

Kjemiske våpen Det at det var viserådgiver for nasjonal sikkerhet, Ben Rhodes, som annonserte økt støtte til opprørerne - ikke noen høyere opp i administrasjonen - understreker Obamas ambivalens, mener avisa.

- Obama beveger seg sakte mot en politikk han ikke liker. Han er godt kjent med risikoen, og forhaster seg derfor ikke, sier tidligere fredsforhandler i Midtøsten, Aaron David Miller, til Politico.com.

Rhodes annonserte torsdag  at amerikanske myndigheter mener regjeringsstyrkene i Syria har brukt kjemiske våpen ved flere anledninger, deriblant den giftige gassen Sarin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer