Bill Clinton tryglet Kennedy om å la være

Men en av USAs viktigste politikere og John F. Kennedys bror vil straffe Clinton-ekteparet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ble ingen god helg for Hillary Clinton. På lørdag fikk hun mindre enn halvparten så mange stemmer som rivalen Barack Obama i primærvalget i South Carolina, som endte med de ubarmhjertige prosenttallene 55,4 og 26,5, i Hillarys disfavør.

Samme kveld lakk det ut at John F. Kennedys eneste datter Caroline Kennedy kom til å gå ut i søndagsutgaven av New York Times, der hun ikke bare kunngjøre sin støtte til Obama, men konstaterte også at han kan bli «en president som min far».

Ikke mange timene etter at avisa var på gata, begynte ryktene å gå om at Carolines onkel, en av USAs mest sentrale politiske skikkelser, kom til å gå enda lengre - delvis inspirert av niesens utspill.

Brøt nøytraliteten

Massachusetts-senator Edward «Ted» Kennedy (74) har tidligere vært regnet som en mangeårig venn av ekteparet Clinton. Det er mulig det vennskapet avsluttes senere i dag.

Da går John F. Kennedys bror på talerstolen til American University i Washington sammen med Barack Obama og nevnte Caroline Kennedy og forklarer hvorfor han stiller seg fullt og helt bak Clinton-leirens fremste rival. Ted kommer blant annet til å understreke Obamas mantra om håp og forandring, og gi ham et stempel som «Kennedy-godkjent» historisk kandidat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer