- Bill Clinton vil innrømme sex

KNOXVILLE, Tennessee (Dagbladet): Bill Clinton hadde sex med Monica Lewinsky. Ifølge New York Times vil presidenten på mandag innrømme overfor storjuryen at han har hatt en seksuell affære, men ikke et seksuelt forhold, til den unge assistentsekretæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det de siste dagen har blitt spekulert i samtlige amerikanske aviser og nyhetskanaler om hva presidenten vil forklare, er det all grunn til å feste lit til opplysningene New York Times fortalte i sin fredagsutgave.

Avisa skriver, med flere anonyme seniorrådgivere som kilder, at Bill Clinton vil fortelle storjuryen at han hadde flere seksuelle affærer med Monica Lewinsky, men ikke et seksuelt forhold til henne.

Spørsmålet det amerikanske folket må ta stilling til, er hva som menes med seksuelt forhold og seksuelle affærer.

De fleste politiske observatører og politikere mener Bill Clinton er ferdig, dersom han lyver for storjuryen.

Derfor har det vært antatt at presidenten ville fortelle sannheten om det påståtte forholdet til Monica Lewinsky, når han mandag vitner.

Løy ikke

Er opplysningene i New York Times korrekte kommer Clinton til å erkjenne de seksuelle affærene med Lewinsky.

Samtidig vil han nekte for at han tidligere har løyet under ed.

Han avviste kategorisk enhver form for seksuelt forhold til Monica Lewinsky, da han i vinter ble avhørt under ed.

Hvordan Bill Clinton skal forklare forskjellen på seksuelle affærer og seksuelt forhold kan bli svært vanskelig for ham.
Ifølge politiske analytikere vil det kunne gå an for ham å leve med å ikke ha fortalt den fulle sannheten forrige gang, men å bli tatt i løgn vil være jevngodt med et politisk selvmord.

Riper i lakken

I går ble det fra flere hold mer enn antydet at presidenten kanskje vil si at han ikke fortalte sannheten om det seksuelle forholdet for å beskytte Monica Lewinsky, hustruen Hillary og datteren Chelsea.

En annen mulighet er at Clinton vil gi en annen definisjon av sex nå, enn han ga under ed i vinter.

Han kan fortsatt nekte for at han har hatt samleie med Monica Lewinsky, og vitne om andre forhold, som han i vinter ikke definerte som et seksuelt forhold.

Presidentens innerste krets av rådgivere, som han nå drøfter vitnemålet for storjuryen med er advokatene David E. Kendall, advokat Mickey Kantor og hustruen Hillary Clinton ifølge New York Times.