Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bill Clintons slankekur

Du kan aldri bli rik nok eller tynn nok, blir det sagt. Men de fattige i USA blir feitere og feitere. Nå går Bill Clinton i bresjen for å slanke amerikanerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Bill Clinton sier sjøl at han var en feit liten guttunge oppvokst på sørstatsmat. Nå vil han slanke amerikanerne.VI er den første generasjon amerikaner som oppdrar barn som kommer til å leve kortere enn sine foreldre, sa Bill da han åpnet en ny hjerteavdeling på det kjente New York Presbyterian Hospital. Den daværende tjukkasen ble ofte avbildet mens han gaflet i seg pølser og hamburgere under valgkampene. Nå er den hjerteopererte senatorektemannen og mulige presidentektemannen Bill slankere enn noensinne. Mens Monica Lewinsky har passert hundrekilostreken på vekta for lenge siden. Venner av jenta som bare veide 60 kilo før hun møtte Bill, forteller at hun trøstespiser.

60 PROSENT av amerikanere er overvektige. Leger sier at fedme nå er farligere enn terror. Tallet på overvektige er fordoblet siden 1980. Det koster amerikanske skattebetalere 500 milliarder dollar i helseutgifter. Tallet på overvektige barn og unge i USA har tredoblet i løpet av de siste 25 åra.

CLINTON er ikke den eneste som vil slanke USA. Forfatteren Eric Schlosser traff blink med boka «Fastfood nasjonen» for noen år siden. Boka ble til film og ble nylig vist under filmfestivalen i Cannes. Filmen med Avril Lavigne og Ethan Hawkes i hovedrollene, har ikke fått samme oppmerksomhet. I USA kommer det ut en ny matbok hver dag - mange mener det var Schlossers timing og gode tittel som gjorde boka til en bestselger - samme året som fedme ble kalt en nasjonal epidemi. Hadde boka kommet ut fem år tidligere, hvem ville ha lest den da? spør forfatteren, som for øvrig er svigersønn til Robert Redford. Nå kommer Schlosser med ei ny bok, «Chew on This. Everything You Don\'t Want to Know About Fast Food». Den er rettet mot barn og unge som aldri får nok av kjappmat og som ikke aner hvordan det de putter i munnen blir til.Det gamle munnhellet «du kan aldri bli tynn nok eller rik nok», gjelder ikke alle. Den fattige delen av befolkningen blir bare feitere og feitere. New York har de tykkeste småbarna i landet. Barn fra fattige familier har fordoblet risiko for å bli overvektig. Allerede som 2-3 åringer er 40 prosent av dem overvektige. Teknologien innen kjappmatindustrien gjør det mulig å masseprodusere mat i enorme, men rimelige porsjoner. Prisen på alt er gått opp, unntatt på mat.

TV-DRONNINGA Oprah Winfrey skriver ny slankebok sammen med sin trener. Hun får 70 millioner for boka. Det er mer enn Bill Clinton fikk for sine memoarer. Men Oprahs problem er at hun nå har lagt på seg over 30 kilo. De må bort innen boka kommer ut, skal den kjente jojoslankeren ikke bli tema på alle komishow i USA til høsten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling