Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bill Clintons tjenerspøk om Obama avslørt

Skal ha sammenlignet presidenten med en pikkolo.

MENER OBAMA IKKE ER KVALIFISERT: Her er nåværende president Barack Obama avbildet med tidligere president Bill Clinton under et arrangement i New York 4. juni i år. Foto: Carolyn Kaster/ AP Photo
MENER OBAMA IKKE ER KVALIFISERT: Her er nåværende president Barack Obama avbildet med tidligere president Bill Clinton under et arrangement i New York 4. juni i år. Foto: Carolyn Kaster/ AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):I følge en ny rapport skal Bill Clinton i 2008 ha omtalt nåværende president Barack Obama i rasistiske vendinger, skriver New York Post i dag.

I følge avisa skal Clinton ha sagt følgende:

«For et par år siden ville denne mannen ha båret bagasjen vår».

Ville ha støtte til kona Hillary Clinton skal ha kommet med den rasistiske kommentaren overfor Ted Kennedy, da han forsøkte å overbevise den liberale senatoren om å støtte kona, Hillary Clinton, før demokratenes nominasjonsvalg i 2008.

Hillary var, som kjent, Obamas rivalinne før presidentvalget i 2008. Hun trakk imidlertid sitt kandidatur 7. juni samme året og anbefalte velgerne å stemme på Obama, etter å ha tapt kampen om å bli demokratenes presidentkandidat.

Ted Kennedy ga endte også opp med å gi sin støtte til Obama.

Ikke første gang Slengbemerkningen fra Bill Clinton er ganske lik den han skal ha kommet med ved en tidligere anledning, ifølge boka «Game Change» som ble skrevet av de politiske journalistene John Heilermann og Mark Halperin om valgkampen i 2008.

Ifølge forfatterne av boka skal Clinton tidligere ha sagt at: «For noen få år siden ville denne mannen ha servert oss kaffe».

Clinton har også kalt Obama for «inkompetent» og «en amatør» som ikke har peiling på hvordan verden fungerer, i følge en annen artikkel.

-Obama vet ikke hvordan det er å være president. Han vet ikke hvordan verden fungerer, skal Clinton ha sagt til sine venner og politisk rådgivere.

Dette er ikke første gang internasjonal presse omtaler forholdet mellom Bill Clinton og Obama.

Ifølge Huffington Post har de to aldri hatt et spesielt godt forhold. Rådgivere fra begge leire har innrømmet at de ikke liker hverandre, og de har åpenlyst vært uenige om politiske strategier.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media