Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bill English blir ny statsminister på New Zealand

John Key trakk seg overraskende i forrige uke.

NY STATSMINISTER: Bill English. Foto: AP Photo/Nick Perry/NTB scanpix
NY STATSMINISTER: Bill English. Foto: AP Photo/Nick Perry/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonalistpartiets Bill English tar over som statsminister på New Zealand etter John Key, som i forrige uke overraskende meldte at han går av for å tilbringe mer tid med familien.

54-årige Bill English, en bonde og praktiserende katolikk, har sittet i parlamentet siden 1990 og vært visestatsminister og finansminister siden 2008. Han tar over etter John Key, som trekker seg etter åtte år som statsminister

- Vi har en sterk økonomi, nesten unik i den industrialiserte verden, og de fleste newzealendere forventer å ta del i den, sier English. Han mener landets velstand gjør voksende økonomi gjør at New Zealand ikke sliter like mye med misnøye blant velgerne som USA, der de står bak valget av president Donald Trump, og England der de viste sin misnøye ved å stemme for brexit.

Paula Bennett er utnevnt til visestatsminister.

- Bill og Paula er fremragende ledere som vil gi en god blanding av erfaring og nytenkning, sa partisekretær Peter Goodfellow.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!