Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bill Gates' cyberslott

Tenk deg et hus like stort som åtte villaer i Holmenkollåsen og som koster like mye som en ledende engelsk fotballklubb. Et hus med 45 rom, fossefall, elektroniske veggmalerier av Picasso, fiskedam med ørret og privat kinosal. Velkommen inn i det nye hjemmet til supernerden og verdens rikeste mann!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her, utenfor Seattle i USA, bygger verdens rikeste mann verdens mest høyteknologiske hus. Selv om gigantslottet ikke er helt ferdigbygd, flyttet Microsoft-sjefen Bill Gates nylig inn sammen med kona Melinda og datteren Jennifer.

5000 i sekundet

Gates ble i sommer for tredje året på rad kåret til verdens rikeste mann av pengebladet Forbes. Fra i fjor har han klart å fordoble sin formue til ufattelige 270 milliarder kroner.

Med andre ord tjente Gates nesten 5000 kroner i sekundet det siste året.

Rundt 400 av millionene har han brukt til å bygge sitt høyteknologiske drømmeslott, som er inspirert av av romstasjonen i filmen «2001 - En romodyssé». Det har tatt sju år å bygge huset.

Framtidshuset utenfor Seattle har alt en datamilliardær kan ønske seg. Når Gates kommer inn i sitt nye hjem, har huset allerede tatt over. Nærmest alt er styrt av avanserte datamaskiner.

Lyset blir slått på med det samme milliardæren kommer inn i et rom. Romtemperaturen blir automatisk forandret etter hvert som Gates ønsker det. Samtidig vil hans favorittmalerier åpenbare seg i elektronisk form på veggene.

Picasso og Van Gogh

Gates brukte flere måneder på å kjøpe lisenser fra museer og kunstgallerier, slik at han kunne lage sitt private elektroniske bibliotek. Med ett eneste trykk på fjernkontrollen kan han, avhengig av humøret, for eksempel skifte fra Picasso til Van Gogh.

Datamaskiner styrer telefonsamtaler og TV-programmer, slik at husets herre ikke behøver å anstrenge seg.

Huset er delt inn i seks forskjellige deler. En tunnel under jorda binder alle delene sammen. Alt i alt består huset av 12 baderom og tre gigantiske kjøkken. Spisesalen har plass til hundre gjester, bare femti færre enn i Det hvite hus.

Stoltheten er et seks meter høyt trampoline-rom. Her kan arbeidsnarkomanen Gates hoppe opp og ned etter en lang og hard dag på jobben. Det foreligger i tillegg planer om å bygge en liten golfbane og privat kinosal.

Sportsbiler og fossefall

Skal Gates-familien virkelig slappe av, kan de ta seg en svømmetur i det enorme innendørsbassenget med fossefall, eller kose seg i biblioteket som inneholder mer enn 10000 bøker. I garasjen til åtte millioner kroner, har Gates god plass til å parkere sin sportsbiler. Og når han ikke jobber, kan han ta med seg fiskestanga å kaste snøret ut i ørretdammen.

Gjester ankommer huset med båt, og de får utdelt et personlig ID-kort ved ankomsten. På den måten vil de rundt 100 datamaskinene hele tida ha kontroll på hvem som er hvor, og ved neste besøk vet computerne hvilke malerier og TV-program du liker.

- Personer som passerer, forstår ikke at dette faktisk er et hus. De tror huset er et shoppingsenter, sier kaptein Chris Toney, som allerede arrangerer båtturer for alle dem som vil ta en kikk på huset.

Har du lyst til å ta deg en runde i «cyber-huset», kan du kjøpe Gates nyeste bok. Her får en gratis CD-ROM med på kjøpet. Supernerden vil personlig guide deg gjennom framtidshuset.