Bill Gates slår tilbake

Bill Gates' Microsoft ber retten avvise planen om å splitte opp selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til dommeren i anti-trust-saken skriver Microsoft at forslaget «mangler presedens og er totalt upassende». Selskapet erklærte at det vil benytte seg av alle tilgjengelige ankemuligheter.

IT-giganten ber dommeren utsette avgjørelsen om hvilke tiltak som skal iverksettes for at Microsoft skal etterfølge antimonopol-lovgivningen, som selskapet er dømt for å ha brutt.

- Lemlestelse

- Planen om å splitte selskapet vil ødelegge eller lemleste et amerikansk selskap som står som en modell for suksess på det høyteknologiske området, sier Steve Ballmer i Microsoft til BBC.

Partene i rettsstriden krangler nå om hvilke tiltak som skal settes i verk for å få Microsoft til å overholde antitrust-lovgivningen.

Regjeringens advokater har foreslått å splitte selskapet i to. Det ene skal ha ansvaret for Windows og det andre tar seg av Microsofts andre produkter, som Excel og Word.

- Microsoft foreslår en rekke tiltake som vi mener løser problemene som dommeren har påpekt, sier Ballmer.

Regjeringen har frist til 17. mai for å svare på Microsofts framlegg. Høringene om hvilke tiltak som skal settes i verk mot Microsoft begynner 24. mai.