Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bill Gates om Donald Trump

Bill Gates: Trump spurte om forskjellen på HPV og HIV

Microsoft-gründeren ble overrasket da han møtte USAs president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske tv-kanalen MSNBC har fått tak i et opptak hvor mangemilliardæren og filantropen Bill Gates forteller om sine møter med USAs president Donald Trump.

- Jeg møtte aldri Donald Trump før han ble valgt til president. Jeg var på samme sted som ham før valget, da unngikk jeg ham, forteller han til latter fra salen.

- Men så ble han valgt, og jeg dro for å møte ham i desember (2016, journ. anm.). Jeg møtte ham i Trump Tower, og vi snakket om forskning og innovasjon, forteller Gates i opptaket.

Han skal videre ha oppfordret presidenten til å velge seg et stort felt hvor man kan bidra til endring.

- Møtet handlet mye om energi, helse og utdanning. Jeg sa han burde være en leder som oppfordrer til innovasjon. Han burde velge store områder som han kan gjøre noe med, og bli assosiert med innovasjon, forteller Gates.

Blant annet skal den berømte Microsoft-gründeren ha nevnt HIV-vaksinen som en mulighet.

- Han spurte om det var forskjell på HPV og HIV. Jeg forklarte at de to virusene sjelden blir blandet sammen, forteller Gates.

HIV er, som mange vet, et virus som svekker immunforsvaret, og gjør kroppen mer mottakelig for sykdommer og infeksjoner. Når HIV-infeksjonen har kommet lengre og har mer komplikasjoner, kalles det Aids. HIV er vanligere blant homofile enn resten av befolkningen, og smitter seksuelt. HPV er også smittsomt via seksuell kontakt, men i enkelte tilfeller kan infeksjonen forandres til forstadie til kreft og etter hvert kreftceller.

Gates og Trump møttes også i mars i fjor, i Det hvite hus. I tillegg til å være gründer av Microsoft og en av verdens rikeste, har Gates drevet med massevaksinasjon i flere år. Han og kona Melinda Gates har startet stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation, som blant annet arbeider med vaksinasjon av barn i utviklingsland.

Ifølge Gates skal Trump ha spurt mye om vaksiner begge gangene de to møttes.

- Begge gangene jeg møtte ham spurte han meg om ikke vaksiner var en dårlig ting. Han vurderte å jobbe mer med de negative sidene ved vaksinasjon, for han hadde hørt at det var dårlig. Jeg sa nei, at dette var ikke noe å følge opp, forteller Gates.

PRESIDENTMØTE: Onsdag 10. januar møtte Erna Solberg den amerikanske presidenten Donald Trump i Det hvite hus, der de blant annet diskuterte handelen mellom landene. Video: CNN/NTB/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!