Bill Gates om Donald Trump

Bill Gates: Trump spurte om forskjellen på HPV og HIV

Microsoft-gründeren ble overrasket da han møtte USAs president.

Bill Gates: Trump spurte om forskjellen på HPV og HIV
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den amerikanske tv-kanalen MSNBC har fått tak i et opptak hvor mangemilliardæren og filantropen Bill Gates forteller om sine møter med USAs president Donald Trump.

- Jeg møtte aldri Donald Trump før han ble valgt til president. Jeg var på samme sted som ham før valget, da unngikk jeg ham, forteller han til latter fra salen.

- Men så ble han valgt, og jeg dro for å møte ham i desember (2016, journ. anm.). Jeg møtte ham i Trump Tower, og vi snakket om forskning og innovasjon, forteller Gates i opptaket.

Han skal videre ha oppfordret presidenten til å velge seg et stort felt hvor man kan bidra til endring.

- Møtet handlet mye om energi, helse og utdanning. Jeg sa han burde være en leder som oppfordrer til innovasjon. Han burde velge store områder som han kan gjøre noe med, og bli assosiert med innovasjon, forteller Gates.

Blant annet skal den berømte Microsoft-gründeren ha nevnt HIV-vaksinen som en mulighet.

- Han spurte om det var forskjell på HPV og HIV. Jeg forklarte at de to virusene sjelden blir blandet sammen, forteller Gates.

HIV er, som mange vet, et virus som svekker immunforsvaret, og gjør kroppen mer mottakelig for sykdommer og infeksjoner. Når HIV-infeksjonen har kommet lengre og har mer komplikasjoner, kalles det Aids. HIV er vanligere blant homofile enn resten av befolkningen, og smitter seksuelt. HPV er også smittsomt via seksuell kontakt, men i enkelte tilfeller kan infeksjonen forandres til forstadie til kreft og etter hvert kreftceller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer