Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bill i Cæsars sandaler

Mens Bill Clinton kjemper på hjemmebane mot rykter, indisier og beviser om sin seksuelle aktivitet, høster han uventet støtte fra italienske aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske avisen, Corriere dealla Sera, hyller den amerikanske president som en Julius Cæsar, og viser til at seksuell virilitet har vært et tegn på lederskap siden Cæsars dager.

 Cæsar blir da også beskrevet som en mann som ikke sto tilbake for noen da det gjaldt seksuell appetitt.

 «Han var den største generalen i romersk historie, men han hadde sine laster.»

Avisa viser videre til likheter mellom Clintons Amerika og fordums Roma, men at den store forskjellen er at der Clinton blir skandalisert blir Cæsars eskapader hyllet som en nasjonal stolthet. Det viktigste var uansett politiske evner og det han fikk gjort, som det i følge avisa er med Clinton også.

 Avisa legger til at helt til Augustin kom inn med noe strengere syn på moral, ble seksuelle sidesprang sett på som en ting for og i familien. Avisa oppfordrer til slutt den amerikanske offentlighet om å slutte seg til Cæsar-modellen snarere enn Augustin-modellen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!