Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bill stråler igjen

NEW YORK (Dagbladet): Til jubel som på et vekkelsesmøte ble Bill Clinton presentert for tolv tusen studenter i Midt-Vesten. Meningsmålingene peker oppover igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men hjemme i Washington maler den juridiske kverna til spesialetterforsker Kenneth Starr videre og truer med å knuse presidenten.

I går møtte presidentens tidligere stabssjef Leon Panetta juryen. Monica Lewinsky arbeidet i en periode på hans kontor. Panetta har tidligere sendt ut en erklæring om at han aldri har sett noe upassende mellom henne og Clinton.

Beslagla klesplagg

Monica Lewinskys advokat, William Ginsburg, bekreftet på CNN i går at FBI-agentene som jobber for Starr, har beslaglagt flere klesplagg i Monicas leilighet. Ginsburg sier han tror klærne vil bli undersøkt med sikte på å finne spor av DNA, men tror jakten er forgjeves.

- Så vidt jeg kjenner til er klærne rene og pene, sier han.

Det er dermed uvisst om Monica lot være å rense en kjole med sædflekk på for å ha en Clinton-suvenir.

Flere enn Kenneth Starr vil ha Monica Lewinskys historie. Mannfolkbladet Penthouse har tilbudt Lewinsky 15 millioner norske kroner for et eksklusivt intervju, halvnaken.
Kenneth Starr fikk i går Clintons prov som han avla under ed i Paula Jones-saken. I provet skal han ha nektet for å ha hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky.

Samtidig stevnet Clintons advokat Robert Bennett de 23 timene med lydbånd som Linda Tripp og FBI har tatt opp av samtaler med Lewinsky.

Utro med Monica

I går sto enda en person fram og fortalte om Lewinsky. Andy Bleilers, Monicas dramalærer på ungdomsskolen lar en advokat beskrive Lewinsky som en manipulerende forfølger. Bleiler, som er gift, var Lewinskys elsker mens hun studerte ved skolen.

- Hun skrøt av et forhold til en høytstående mann i Det hvite hus, har en tendens til å «vri på fakta» og er «besatt av sex», sier advokat Terry Giles.
Hun skal ikke ha nevnt presidentens navn.

Ifølge Giles tok Monica Lewinsky abort mens hun arbeidet i Washington. Hun nevnte aldri navnet på den angivelige faren.

Han sier at han først trodde på Monicas historie om et forhold til Bill Clinton.

- Men etter at jeg har snakket med Andy og Kathy må jeg si at jeg er mye mindre sikker.
Forholdet til Andy Bleiler tok slutt i april i fjor.

Økende tillit

Tirsdagens tale til nasjonen fikk god omtale i nesten alle medier, og en meningsmåling ga Clinton et hopp på tolv prosent i forhold til hvor mange velgere som fortsatt har tillit til at han kan utføre sine plikter som president.

84 prosent reagerte helt eller delvis positivt på talen. Bare 16 prosent reagerte negativt.
Clintons første stopp var Champaign i Illinois. Deretter dro han til La Crosse i Wisconsin. På tradisjonelt vis avleverte han en delvis repetisjon av forslagene i talen til nasjonen om betydningen av utdanning, behovet for å styrke trygdesystemet og behovet for økte bevilgninger til medisinsk og annen vitenskapelig forskning.

God kritikk

Kommentatorene roser president Bill Clinton fordi han var i stand til å holde en tale til nasjonen som samtidig både var kraftfull i innhold og avslappet effektiv i framføringen. «Fattet midt i stormens øye,» er tittelen på David Broders kommentar i Washington Post.

R.W. Apple Jr. i The New York Times lurer først og fremst på hvor mye av talens innhold som nådde fram til de 120 millioner seerne som satt og lurte på om Clinton har hatt et seksuelt forhold til en 21-årig frivillig assistent i Det hvite hus.

I går morges var Hillary Clinton igjen på morgen-TV, betydelig mer avslappet enn dagen før, men med det samme budskapet: Min mann er uskyldig. Vær tålmodig. Sannheten vil komme fram. Dette er en politisk sammensvergelse.

I STØTET:</B> Bill Clinton var fornøyd etter at han holdt en tale til studenter i Midt-Vesten i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!