Billakk kan felle Hosein

SKIEN (Dagbladet): Politiets teori er at drapssiktede Gamal Hosein (35) dumpet liket av Gry i Skienselva natt til søndag 14. januar. Det er gjort tekniske funn som kan være avgjørende i drapsetterforskningen: rust- og lakkdeler som kan stamme fra Hoseins bil, og funn av hår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet holder kortene tett inn til brystet, og siktede og hans forsvarer Jan Erik Granmo er ikke kjent med funnene som er gjort.

Hoseins bil er en rød, eldre Opel Kadett stasjonsvogn med en del rust.

Politiet tror at små biter av karosseriet har falt av da han skal ha kjørt den humpete sideveien ned mot elva i Lensmannsdalen mellom Skien og Porsgrunn.

Interessante funn

Da tekniske etterforskere fra Kriminalpolitisentralen finkjemmet området, ble snøen smeltet. Overfor Dagbladet blir funnene karakterisert som «svært interessante».

Først når analysene i laboratoriet til Kripos er ferdige, vil det foreligge et endelig svar på om det materialet etterforskerne tok med seg, kan knytte Gamal Hosein til drapet på kona si.

Venter på svar

- Jeg kommenterer ikke tekniske funn, men kan bekrefte at det er samlet inn en del materiale som er sendt til analyse. Vi har ennå ikke fått noe svar på dette, sier etterforskningslederen, politiadvokat Jon H. Borgen, til Dagbladet.

Han vil ikke si om funnene synes interessante eller ikke.

Etter det Dagbladet forstår, håper etterforskerne at den tekniske etterforskningen skal føre til et gjennombrudd i saken.

Hittil har politiet hatt få såkalte «tause vitner» å slå i bordet med.

Politiet mener at den drapssiktede Gamal Hosein tok livet av kona si inne på Faresgrillen på Falkum i Skien om ettermiddagen lørdag 13. januar.

Liket av Gry ble funnet i vannet ved strandpromenaden i Porsgrunn i begynnelsen av mars, og ektemannen ble på nytt varetektsfengslet.

Funnet av Gry med kraftige kvelemerker på halsen, og med klærne på, ble sett på som en styrking av mistanken mot Gamal Hosein.

Sjalusi

Fram til nå er det likevel først og fremst de taktiske bevisene i saken - sjalusi og ekteskapsproblemer som motiv - som har ført til at politiet har fått ham fengslet.

Optimisme

På etterforskningshold er det knyttet stor optimisme til at de tekniske funnene som er gjort skal bringe saken til en endelig avklaring.

Politiet fryktet flukt

 Hosein avviser fluktplaner

DUMPET: Her ved Skienselva i Lensmannsdalen i Skien er det gjort interessante funn som politiet mener kan knytte drapssiktede Gamal Hosein til drapet på Gry. Analysene ved laboratoriet til Kripos er ennå ikke ferdige.