INN I VARMEN: Den tidligere RBK- spilleren var involvert i en voldshendelse i København mens han spilte for Trondheim-klubben i 2014. Bildet er tatt under en pressekonferanse på Lerkendal. Nicki Bille Nielsen beklaget episoden. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
INN I VARMEN: Den tidligere RBK- spilleren var involvert i en voldshendelse i København mens han spilte for Trondheim-klubben i 2014. Bildet er tatt under en pressekonferanse på Lerkendal. Nicki Bille Nielsen beklaget episoden. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Nicki Bille Nielsen utsatt for drapsforsøk:

Bille Nielsens ekstrener: Nervøs for hva som kunne skje med fotballstjernen

- Jeg var klar over at det var en risiko med Nicki hvis nettverket hans skulle forsvinne, sier Mark Strudal, trener i Lyngby Boldklub.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SISTE:

Den danske avisa Ekstra Bladet skriver at minst 40 hagl måtte fjernes fra Bille Nielsens arm, etter at han ble skutt.

2. juledag ble den tidligere RBK-spilleren Nicki Bille Nielsen utsatt for drapsforsøk i sin leilighet i Sydhavnen i København. Den danske fotballspilleren ble skutt med en hagle.

Skuddet skal ha truffet ham i høyre underarm, og skadene ble beskrevet som alvorlige, men ikke livstruende. En 23 år gammel kvinne og en 30 år gammel mann ble pågrepet for drapsforsøk på Bille Nielsen som spilte for Rosenborg i 2013 og 2014.

Fotballproffen har ikke hatt noen klubb siden han fikk sparken i Lyngby Boldklub i oktober. Bille Nielsen fikk sparken etter å ha truet en mann med luftpistol på Strøget i København.

Bekymret

Billes Nielsens tidligere trener i Lyngby Boldklub, Mark Strudal, fikk nyheten om at fotballspilleren var blitt utsatt for drapsforsøk onsdag, skriver den danske avisa BT.dk.

Tidligere i år sonet 30 år gamle Bille Nielsen en fengselsdom på én måned på grunn av en voldsepisode i Monaco. Etter fengselsdommen i Monaco ville Strudal gi ham en ny sjanse i den danske klubben, men Bille Nielsens karriere i den nye klubben varte ikke lenge.

Strudal forteller avisa at han at lenge har vært bekymret for at Bille Nielsen kunne bli utsatt for en slik hendelse og at han forsøkte å skape et nettverk rundt spilleren.

Blant annet kontaktet han fotballspillerens kjæreste, mor, agent og andre folk i og rundt klubben.

- Jeg var klar over at det var en risiko med Nicki hvis nettverket hans skulle forsvinne. Han har behov for trygghet, kjærlighet og varme, sier Strudal til BT.dk.

Treneren har ikke hatt kontakt med fotballspilleren siden han sluttet i klubben.

Funkler på banen

Ifølge Strudal «funkler» Nicki Bille på fotballbanen, men selv om spilleren fikk respekt og anerkjennelse på banen var det vanskelig for klubben å gjøre noe med proffens voldelige fortid.

- Vi nådde dessverre ikke inn. Jeg visste godt at han kunne havne i miljøer som tidligere har påvirket ham i negativ retning, sier Strudal.

Strudal tror også det kan ha vært vanskelig for Bille Nielsen å komme hjem igjen til Danmark.

- Det var en sinnssyk oppmerksomhet rundt Nicki uansett hva han gjorde. Han skiller seg ut i mengden når det gjelder væremåte og fotballevner. Det var svært belastende for Nicki, sier han.

Pågrep kvinne og mann

Sammen med en 30 år gammel mann ble en 23 år gammel kvinne pågrepet på adressen natt til 2. juledag. Begge de pågrepne skal være fra København, og ble framstilt for Københavns byrett i går ettermiddag.

Selve rettsmøtet foregikk bak lukkede dører, etter begjæring fra aktor.

Gjennom hele onsdag foretok politiets krimteknikere undersøkelser i og utenfor fotballspillerens leilighet.

«Voldsomt spetakkel»

Før drapsforsøket ble kjent, fortalte dansk politi at det hadde skjedd en hendelse på Nicki Bille Nielsens adressen, og at to personer var blitt pågrepet.

Vaktsjef Henrik Stormer ved Københavns Politi opplyste til dansk TV2 at de to personene ble pågrepet i forbindelse med et «voldsomt spetakkel» i leiligheten.

Den alvorlige voldshendelsen skjedde bare dager etter at Bille Nielsen selv var involvert i en annen voldshendelse i København.

Danske Ekstra Bladet meldte tidligere i jula at fotballproffen ble anmeldt for å ha slått en dørvakt natt til 22. desember.

Den tidligere RBK-spilleren skal ha slått dørvakta gjentatte ganger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer