Biller og larver i maten

Næringsmiddeltilsynet har funnet udyr i maten i Fredrikstad. Et bakeri ble stengt umiddelbart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Næringsmiddelinspektørene beordret umiddelbar stenging av Baker Larsen på Greåker da de fant larver og biller i maten.

Umiddelbar stenging

- Trappen og trappehuset ned til lageret var svært skittent. Ved inspeksjonen ble det også påvist levende larver og biller inne i bakeriet, heter det i rapporten fra Næringsmiddeltilsynet.

Rapporten konkluderte med at driften ved bakeriet er mulig helsefarlig, og beordret umiddelbar stengning denne uken. Det melder Fredrikstad Blad.

En rekke klager

Dette er ikke første gang bakeriet har fått klager. Etter fire inspeksjoner tidligere i år ble bedriften pålagt å bedre forholdene. følge Næringsmiddeltilsynet har mange av problemene blitt rettet opp, før man igjen har falt tilbake til gamle synder.

Under siste inspeksjon ble det påvist både bedervede matvarer, spindelvev, levende larver og biller i bakeriet, var det altså kroken på døren for Baker Larsen.

Retter seg ikke etter pålegg

- Det er dessverre noen steder som etter gjentatte pålegg fortsatt ikke respekterer kravene fra Næringsmiddeltilsynet. En del av disse gjengangerne har vi nå hatt en ny gjennomgang av, sier avdelingsleder ved Næringsmiddeltilsynet i Borg, Liv Døsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer