Billett-hai ble jaget vilt

«Per» solgte 220 «svarte» VM-billetter som trolig aldri har eksistert. Nå ringer sinte kunder ham ned. VM-turen har de for lengst kjøpt, men billettene kommer aldri. - Jeg er sjøl blitt lurt trill rundt, hevder 33-åringen, som har rømt til skogs for å unnslippe rasende ofre for billettsvindelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For kundene, mellom 50 og 60 i tallet, og ikke minst for «Per» selv, ble VM-sirkuset et mareritt. Dagbladet treffer mannen langt inne i de dypeste skoger et sted i Sør-Norge. Her har han søkt tilflukt der ingen kan finne ham, langt fra alle kjente tilknytningspunkter.

- Det er klart jeg er redd. Jeg er blitt truet. Jeg forstår godt at folk er forbannet. Og flere har sagt til meg på telefonen at de skal sende folk for å ta meg.

Avis-annonse

«Per» så en annonse i Aftenposten i vinter. Der sto det at folk som ville selge videre VM-billetter, angivelige sponsorbilletter, kunne melde seg. Fra oppdragsgivernes side ble store og kjente selskap trukket fram blant dem som sto bak sponsorbillettene. Det var ingen skriftlige avtaler da det hele skulle foregå «svart».

«Per» hevder han gikk rett på limpinnen og meldte seg. Det gjorde for øvrig også to andre personer.
Han sa ja til å selge 220 billetter, henholdsvis til Marokko-kampen, Skottland-kampen og ikke minst til Brasil-kampen.

Kundene måtte betale minimum 500 kroner per bestilling. Prisen på en billett til Norge- Brasil var 900 kroner. Til denne kampen solgte «Per» 100 billetter. Til de øvrige kampene var prisen per billett 600 kroner.

De to utlendingene, en danske og en tysker, avtalte så at selger «Per» skulle ha ansvaret for å betale inn det samlede beløpet på 30000 kroner. På avtalt tidspunkt skulle billettene hentes av selgeren, som så skulle innkassere resten av pengene fra kundene. Fortjenesten som lokket «Per», var 60000 svarte kroner.

I dekning

Utlendingene påsto at de satt på 12000 billetter, og at de selv hadde nok med å selge i andre land. 2000 av billettene var avsatt til Norge.

«Per» hevder at han selv lånte penger for å betale oppdragsgiverne inngangsprisen. Til sammen 30000 kroner la «Per» ut selv. Ca 32000 kroner la kundene ut totalt. Nå er alle pengene tapt, uten at noen har sett en eneste VM-billett. Det siste er nok det verste.
- Jeg er klar over at jeg gjorde noe som var på kanten, da jeg ville tjene svarte penger på dette. Men ut over det har jeg vært i god tro. Jeg har ikke lurt noen. Det er jeg som er lurt trill rundt, sier han til Dagbladet. Nå tør han ikke vise seg før alt oppstyret og hele VM er over.

- Frykter du for din egen sikkerhet?

- Ja, flere har sagt at de vil komme etter meg.

- Hvor er dine oppdragsgivere?

- De er som sunket i jorda. Det er dem jeg kanskje er mest redd for. Jeg sitter jo på opplysninger om hvem de er, sier «Per».

Vil betale tilbake

Bare i løpet av samtalen med Dagbladet kom det inn fem sinte meldinger på mobiltelefonen. I løpet av gårsdagen mottok «Per» et 70 tall sinte, til dels hatske beskjeder og oppringninger fra folk som ikke får billetter.

- Jeg vil betale tilbake det de har betalt meg. Jeg beklager hele greia, sier «Per».