STRENG KONTROLL: Flyselskapenes ungdomsbilletter er blitt svært populære for reisende inntil 26 år. Men mange passasjerer som er eldre enn dette, faller for fristelsen til å jukse. Blir du tatt, må stå stå igjen på flyplassen når flyet ditt drar i vei.
Foto: Eivind Pedersen
STRENG KONTROLL: Flyselskapenes ungdomsbilletter er blitt svært populære for reisende inntil 26 år. Men mange passasjerer som er eldre enn dette, faller for fristelsen til å jukse. Blir du tatt, må stå stå igjen på flyplassen når flyet ditt drar i vei. Foto: Eivind PedersenVis mer

Billett-jukset som kan koste deg dyrt

Flyselskapene har skjerpet kontrollen og tar flere som forsøker å fly med billigere ungdomsbillett. Slik tar de deg, og dette risikerer du.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Risikoen for å bli tatt er overhengende etter at selskapene har skjerpet kontrollen.

Hvis du blir avslørt som juksemaker, er du ille ute. Da blir du konsekvent nektet ombordstigning. I tillegg kan du se langt etter pengene du har brukt til å betale ungdomsbilletten.

Bonuskortet ryker

Du risikerer også å bli fratatt opptjente bonuspoeng, miste bonusstatusen og få en politianmeldelse på nakken, sier kommunikasjonsdirektør Knut Morten Johansen i SAS.

SAS har flere ganger stoppet passasjerer på vei til USA. Hvis man er flere i et slikt reisefølge, oppstår det naturligvis komplikasjoner og ubehageligheter når noen blir stående igjen på flyplassen.

Hos både Norwegian og SAS får skrankepersonalet opp et spesielt signal for hver eneste passasjer som boarder med en ungdomsbillett. Uten ID-sjekk som bekrefter at den reisende er under 26 år, får man ikke gå om bord i flyet. Det samme vilkåret må den ungdomsreisende oppfylle hos Widerøe.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn